17:57 31.01.2019

Міністри оборони ЄС підтвердили необхідність інвестицій у штучний інтелект - Могеріні

2 хв читати
Міністри оборони ЄС підтвердили необхідність інвестицій у штучний інтелект - Могеріні

Дискусія на неформальній зустрічі міністрів оборони країн ЄС у Бухаресті підтвердила необхідність для Європи скоординованим чином інвестувати в ключові технології, зокрема в галузі штучного інтелекту, заявила високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки та оборони Федеріка Могеріні.

"Це питання, яке надзвичайно важливе для всього світу, а також для Європи", - сказала голова дипломатії ЄС у четвер на прес-конференції в румунській столиці після завершення неформальної зустрічі глав оборонних відомств держав-членів Євросоюзу.

"Сьогодні ми розпочали таку розмову, і я маю намір включити питання європейської роботи з штучного інтелекту до порядку денного однієї з майбутніх офіційних нарад міністрів закордонних справ", - додала Ф.Могеріні.

Наприкінці листопада 2018 року високий представник ЄС із закордонних справ Федеріка Могеріні повідомила, що створила групу експертів для досягнення консенсусу з приводу того, що має і має повинно допускатися у сфері розробки та застосування автономної зброї.

"Штучний інтелект створює нові проблеми безпеки, порушує питання і тепер він починає озброюватися. (...) Ми входимо в світ, де безпілотники можуть самостійно шукати цілі та вбивати без втручання людини. Штучний інтелект може приймати рішення про життя і смерть без прямого контролю з боку людини", - заявила голова дипломатії ЄС 29 листопада в Брюсселі на щорічній конференції Європейського оборонного агентства.

За її словами, це вже "не дискусія про якесь віддалене майбутнє або про наукову фантастику", штучний інтелект стає частиною сучасного життя. "Ми хотіли б, щоб вчені та дослідники могли вільно виконувати свою роботу, знаючи, що їхні відкриття не буде використано для заподіяння шкоди. Я вважаю, що разом ми можемо визначити межі, рамки застосування штучного інтелекту, щоб у цих межах, у цих межах вчені могли досліджувати величезний позитивний потенціал штучного інтелекту", - сказала голова дипломатії ЄС.

У грудні 2018 року Єврокомісія представила скоординований із державами-членами ЄС план сприяння розвитку та використанню в Євросоюзі штучного інтелекту.

"Європейські країни вирішили співпрацювати у цій сфері між собою та з Європейською комісією, щоб об'єднати дані, більше інвестувати, поліпшити підготовку компетентних і талановитих кадрів, а також, щоб створити умови для довіри до штучного інтелекту", - заявив 7 грудня на прес-конференції в Брюсселі заступник голови Європейської комісії щодо цифрового ринку Андрус Ансіп.

Він повідомив, що Єврокомісія координує роботу з інвестицій у штучний інтелект, мета якої - зібрати до кінця 2020 року, як мінімум, 20 млрд євро приватних і державних інвестицій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дефіцит е/е зменшився через потепління, але залишається суттєвим ввечері та вночі - "Укренерго"

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА