18:16 13.03.2019

Державіаслужба України призупинила польоти Boeing 737-8 MAX та 737-9 MAX

2 хв читати
Державіаслужба України призупинила польоти Boeing 737-8 MAX та 737-9 MAX

 Державна авіаційна служба України з огляду на катастрофи літаків Boeing 737-8 MAX, точні причини яких ще розслідують, вирішила призупинити польоти Boeing 737-8 MAX та 737-9 MAX в Україні.

"З дати й часу видання цього рішення забороняються польоти на літаках Boeing 737-8 MAX або Boeing 737-9 MAX до, в межах, з або над територією України", - йдеться в документі на сайті відомства.

У ньому уточнюється, що заборона починає діяти з 18:00 київського часу або 16:00 UTC.

Водночас некомерційна експлуатація (наприклад, перегінні польоти) не входить у сферу дії цього рішення Державіаслужби, й окремі дозволи на виконання польотів з території України погоджуються з відомством.

Державіаслужба зазначає, що раніше Європейське агентство з безпеки польотів (EASA) вирішило видати аварійну директиву льотної придатності та призупинити комерційні транспортні перевезення двох зазначених вище моделей літака до, в межах або з території, зазначеної в положеннях угоди про ЄС.

Літак Boeing-737 Max 8 авіакомпанії Ethiopian Airlines, що здійснював рейс з Аддис-Абеби до Найробі, зазнав аварії 10 березня за 60 км на схід від столиці Ефіопії. Авіакатастрофа забрала життя 157 людей. Ця катастрофа стала другою аварією літака цього типу за півроку: наприкінці жовтня 2018 року Boeing-737 Max 8 індонезійській компанії Lion Air впав у Яванське море незабаром після вильоту з аеропорту Джакарти. Загинули всі 189 людей, що перебували на борту.

Тимчасову заборону на польоти авіалайнерів Boeing-737 серій Max 8 та Max 9 було введено в ЄС, Китаї, Ефіопії, Великій Британії, Австралії, Омані, Індії, Єгипті, Лівані, ОАЕ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Час обмеження потужності енергопостачання для промисловості збільшився більш ніж удвічі

Сольський підбив підсумки за основними напрямами фінансування агросектору у 2022-2024 роках

"Епіцентр" фіксує зростання попиту на зарядні станції в 4,5 раза і готовий до можливого стрибка запитів на генератори

Дефіцит е/е значний протягом майже всієї доби, за винятком годин активної роботи ВДЕ - "Укренерго"

"Нафтогаз" готовий надати свою інфраструктуру для оперативного підключення газової генерації е/е і забезпечити її газом - СЕО

Харків'яни та жителі області отримають збільшену субсидію та пільгу на електроенергію в неопалювальний сезон

НБУ у середу послабив курс гривні на 9 коп.

Велика Британія збільшить свій внесок у Фонд підтримки енергетики на £20 млн

Україна увійде наступного опалювального сезону з запасами в ПСГ не менше 13 млрд куб. м – голова Нафтогазу

Шмигаль доручив затвердити графіки ремонтів енергооб'єктів і кроки щодо посилення їх захисту до початку опалювального сезону 2024/25 років

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА