16:05 28.06.2019

Міллер: Газпром не отримував пропозицій від України про заміну транзиту на своп, це заяви керівників Нафтогазу в соцмережах

1 хв читати
Міллер: Газпром не отримував пропозицій від України про заміну транзиту на своп, це заяви керівників Нафтогазу в соцмережах

"Газпром" не отримував офіційних пропозицій від України про заміну транзиту газу на свопові поставки, повідомив журналістам голова компанії Олексій Міллер.

"Що стосується заміни транзиту на своп, жодних офіційних пропозицій від української сторони не отримували. Це якісь окремі заяви керівників "Нафтогазу України" в соцмережах - до таких заяв ми ставимося несерйозно", - сказав Міллер.

"(Якщо не буде знайдено рішення щодо транзиту газу в Європу до 31 грудня 2020 р. - ІФ) 1 січня - новорічне свято. Ну, а якщо в Новий рік, значить, буде весело", - невесело пожартував Міллер.

"Кількість поєднань (варіантів - розвитку ситуації - ІФ) досить велика, але доводиться звертати увагу своїх зарубіжних колег (…) зарубіжні аналітики не всі варіанти називають. Ніде немає варіанту – що "Північний потік 2" буде побудовано вчасно, що буде укладено до 31 грудня новий контракт на транзит, що буде укладено новий договір на постачання газу між Росією та українською стороною. Чому такого варіанту немає?" - зазначив Міллер.

Він також наголосив, що немає і деяких інших варіантів. "Треба все робити, щоб домовленостей було досягнуто, але треба прагнути і до того, щоб підстрахуватися, і зокрема "Газпрому", щоб виконувати свої зобов'язання перед європейськими споживачами", - відзначив голова "Газпрому".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нацбанк України розробив альтернативний сценарій на випадок вищих безпекових ризиків зі зростанням ВВП у 2025 р. на 3,3%

Чистий продаж валюти НБУ цього тижня знизився до $507,8 млн

Доходи загального фонду держбюджету України у квітні-2024 знизилися до 154,6 млрд грн, видатки - до 253,4 млрд грн

Шанхай є лідером за кількістю кав'ярень у Китаї - понад 9,5 тис.

Нацбанк зняв обмеження щодо імпорту робіт і послуг та запровадив інші валютні послаблення

Державний оператор тилу посів 1 місце на Prozorro за рівнем конкурентності закупівель

Велика Британія виділила 16 млн фунтів на реалізацію в Україні 13 інноваційних проєктів в енергетиці - глава Міненерго

НБУ вимагає від Getin Holding продати Ідея Банк протягом півроку

Компанія DIM акредитувала споруджувані будинки в програмі "єОселя"

Оптові ціни на свинину перед Великоднем знизилися до 60 грн/кг

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА