16:54 05.07.2019

"Укрспирт" із 1 липня припинив відвантаження спирту виробникам алкоголю - "Укрводка"

2 хв читати
"Укрспирт" із 1 липня припинив відвантаження спирту виробникам алкоголю - "Укрводка"

ДП "Укрспирт" зупинило відвантаження сировини для компаній-виробників алкоголю з 1 липня, повідомили в асоціації "Укрводка".

"Легальні підприємства не повинні ставати заручниками погоджувальних процедур між центральними органами влади і державним монополістом. Але по факту вже п'ять днів ДП "Укрспирт" не відвантажує сировину для компаній-виробників алкоголю. Сподіваємося, що Міністерство фінансів і ДФС знайдуть вирішення проблеми і "Укрспирт" відновить відвантаження в нормальному режимі", - наведено в заяві слова голови асоціації "Укрводка" Володимира Остапюка, текст якої має агентство "Інтерфакс-Україна".

Інформацію про припинення відвантажень підтвердило також інформоване джерело на ринку, зазначивши, що про внесення змін до Податкового кодексу було відомо з листопада минулого року і відповідно був час підготуватися до них, а нині алкогольні компанії працюють із запасів.

Як повідомлялося, раніше "Укрспирт" заявив про проблеми з відвантаженням спирту етилового через правову колізію.

У держпідприємстві зазначили, що з огляду на введення в дію з 1 липня 2019 року окремих положень Податкового кодексу в "Укрспирту" виникли складнощі з відвантаженням спирту. За даними ДП, "Укрспирт" і покупці спирту мають зареєструвати постачання спирту в реєстрі товарно-транспортних накладних, проте реєстрацію накладної на вивезення спирту етилового було виключено з Податкового кодексу (кодекс регулює виключно транспортування горілки та лікеро-горілчаних виробів). Отже, "Укрспирт" не може оформити накладну, а штраф за постачання спирту без належної документації становить 200% від вартості постачання (щонайменше - 15 тис. грн).

За інформацією "Укрспирту", правові колізії фактично зупиняють виробничу діяльність підприємства через ризики застосування штрафних санкцій із боку контролюючих органів, а фактичне зупинення постачань змусить українських виробників імпортувати спирт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА