10:30 12.08.2019

Україна і Туреччина створили спільне підприємство у сфері високоточної зброї та аерокосмічних технологій – РНБО

2 хв читати
Україна і Туреччина створили спільне підприємство у сфері високоточної зброї та аерокосмічних технологій – РНБО

 Держкомпанія "Укрспецекспорт", що входить до складу "Укроборонпрому", і турецька компанія Baykar Defence, яка є одним із провідних виробників безпілотників, створили спільне підприємство у сфері високоточної зброї та аерокосмічних технологій, повідомляє прес-служба Ради національної безпеки і оборони України.

Головне завдання спільного підприємства - об'єднати потужності оборонних комплексів двох країн для серійного виробництва нових зразків сучасного озброєння для власних армій. Це дасть змогу відійти від класичних контрактів із купівлі-продажу озброєнь до принципово нового рівня співпраці-синергії оборонних технологій і поєднання передових розробок Туреччини та України, йдеться в повідомленні РНБО.

Одним із перших проектів спільного підприємства стане розробка безпілотного літального апарата нового покоління. Цей дрон зможе вести детальну розвідку з найвищих ешелонів польоту, годинами перебувати в повітрі, розвивати значну крейсерську швидкість і наносити удари широким спектром високоточного озброєння, зазначає РНБО.

Такі можливості нового дрона стануть можливими завдяки широкому використанню композитних матеріалів, цифрових технологій, а також двигунів українського виробництва, здатних надійно працювати в екстремальних умовах. Крім того, вони забезпечать високу вантажопідйомність БПЛА, який буде нести велику кількість озброєння, навіть порівняно зі звичайними літаками штурмової авіації. Україна і Туреччина мають потужний досвід ефективної співпраці у сфері оборонних технологій.

Турецькі оборонні підприємства співпрацюють з Україною у сфері цифрових систем зв'язку, ударних безпілотників, авіаційного високоточного озброєння тощо. Підприємства "Укроборонпрому" ведуть спільні проекти зі створення військово-транспортного літака, систем активного захисту бронетехніки і радіолокаційних систем. За останні роки було налагоджено стабільну взаємовигідну роботу, яка дає змогу поєднати сильні сторони ОПК двох країни, повідомляє прес-служба РНБО.

Як повідомлялося, Україна закупила цього року для ЗСУ і провела випробування турецьких ударних оперативно-тактичних БПЛА Bayraktar TB2. Вони будуть оснащені високоточними авіабомбами MAM-L турецькою Roketsan. Крім того, закуплено високоточні легкі MAM-L та інші високоточні боєприпаси.

Обсяг і деталей контракту офіційно не озвучували. За даними з відкритих джерел, обсяг контракту становить $69 млн, українському замовнику буде поставлено 6 БПЛА, 2 станції керування, 200 од. ракет, а також запчастини до безпілотної техніки. За деякими даними, поставка турецьких БПЛА в ЗСУ має бути забезпечена до кінця 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА