17:34 04.09.2019

Володимир-Волинська птахофабрика закликає приєднатися до петиції про заборону використання антибіотиків у сільському господарстві

2 хв читати
Володимир-Волинська птахофабрика закликає приєднатися до петиції про заборону використання антибіотиків у сільському господарстві

ПрАТ "Володимир-Волинська птахофабрика" (Волинська обл.), що входить до групи компаній Openmind, закликає приєднатися до розміщеної на сайті президента України петиції про заборону і відмову від використання антибіотиків у сільському господарстві.

"Визнана у всьому світі проблема стійкості до антибіотиків перебуває у фокусі уваги ВООЗ і провідних держав. Досвід засвідчує можливість виробництва без використання антибіотиків. Воно не потребує суттєвих інвестицій, але потребує серйозних змін бізнес-процесів, стандартів, а також внутрішньої дисципліни компаній до заходів, які необхідно впроваджувати", - сказав CEO ГК Openmind Олексій Коваленко на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна".

Він акцентував увагу на тому, що відмова від використання антибіотиків у сільському господарстві, зокрема у виробництві курячого м'яса, неможлива без відповідної державної підтримки і змін до законодавства.

"Закликаємо всіх цю петицію підтримати, щоб вона набрала 25 тис. голосів і стала обов'язковою для розгляду", - підсумував він.

За словами Коваленка, в Україні ринок чистої від антибіотиків курятини оцінюється поки що лише у 2%.

ПрАТ "Володимир-Волинська птахофабрика" - українсько-голландське підприємство, входить до п'ятірки найбільших виробників курячого м'яса в Україні, займаючи близько 6% ринку. До інфраструктури птахофабрики входять 100 пташників, розташованих на 11 майданчиках із вирощування птиці, забійний цех і комбікормовий завод, а також землі для вирощування кормів. Підприємство має сертифікат ISO 2200:05 та реалізує принципи HACCP у виробництві сировини та готової продукції.

Наприкінці 2017 року птахофабрика випустила на український ринок унікальний продукт - куряче м'ясо без антибіотиків і стимуляторів росту під брендом "Епікур", а в 2019 році розпочала будівництво нового цеху переробки м'яса вартістю EUR38 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

Ситуація з е/е покращиться наступного тижня з потеплінням, але її дефіцит зберігатиметься ще довго - глава "Укренерго"

Харків чи не єдине місто, яке має детальний план підготовки до зими, - радник прем'єра

Потрібно готуватися до обмежень електроенергії практично на все літо - радник прем'єра

Група Єрмака-Макфола представила новий план економічного тиску на РФ

"Укренерго" анонсує погодинні відключення е/е протягом доби, обленерго сподіваються уникнути графіків удень

ЕКА у квітні застрахувало 46 млн грн кредитних договорів, підтримавши 1,07 млрд грн експорту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА