10:10 10.10.2019

Зеленський впевнений, що для ефективної земельної реформи в Україні важливий не тільки досвід інших країн, а й пропозиції аграріїв

2 хв читати
Зеленський впевнений, що для ефективної земельної реформи в Україні важливий не тільки досвід інших країн, а й пропозиції аграріїв

Президент України Володимир Зеленський обговорив з представниками аграрної галузі питання запровадження ринку сільськогосподарської землі і проведення земельної реформи, зазначивши, що пропозиції аграріїв важливі для здійснення якісної реформи.

"Глава держави зазначив, що готовий вислухати позиції присутніх з проведення земельної реформи. Він висловив переконання, що для якісного впровадження зазначеної реформи в Україні важливо не тільки вивчити досвід інших країн, а й вислухати думки тих, хто безпосередньо працює на землі", - повідомила прес-служба президента за підсумками зустрічі.

Так, учасники зустрічі розповіли про свої побоювання і бачення того, як буде розвиватися ситуація після відкриття ринку землі в Україні. Зокрема, вони висловилися за поетапне введення ринку землі, коли на першому етапі право придбати землю надаватиметься виключно українцям, а іноземці отримають таку можливість тільки на останньому етапі реформи.

Керівник Офісу президента Андрій Богдан у цьому контексті висловив думку, що легалізація обороту земель сільськогосподарського призначення дасть поштовх для залучення додаткових міжнародних інвестицій в аграрну галузь.

"Щоб тут побудували великі заводи, які перероблятимуть продукцію, на яких працюватимуть тисячі робітників, і щоб ви продавали продукцію з доданою вартістю, - щоб це зробити, привести сюди іноземців і побудувати ці заводи - це дати їм можливість у певній формі володіти цією землею", - пояснив він, зазначивши, що форма такого володіння ще буде обговорюватися.

Учасники зустрічі зазначили також на необхідності забезпечення доступних кредитів для малих і середніх фермерських господарств, недопущення монополізації ринку сільськогосподарської землі, обговорили питання площ земельних ділянок, які зможе придбати фізична особа або фермерське господарство. Крім того, наголосили на важливості прийняття антирейдерського законодавства.

У кінці обговорення Зеленський сказав, що взяв до уваги всі точки зору.

Зустріч відбулася з ініціативи аграріїв - представників всеукраїнських аграрних громадських організацій, галузевих асоціацій, фермерських господарств з різних регіонів України, малих і великих аграрних підприємств. Були присутні також прем'єр-міністр України Олексій Гончарук, міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов, уповноважений президента із земельних питань Роман Лещенко і керівник Офісу президента Андрій Богдан.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Нафтогаз" упровадив внутрішній регламент REMIT

"Київтеплоенерго" поміняло на Солом'янці пошкоджену ділянку тепломережі під залізничними коліями без перекриття руху

IFC має намір профінансувати будівництво "Галнафтогазом" ВЕС 150 МВт

DFC і Proparco мають намір надати по $50 млн ЄБРР у 2025 р. для покриття ризиків із торговельного фінансування України

НАБУ направило до суду справу про завдання збитків ДП "Укрспирт" на 55 млн грн

"Укрнафта" планує побудувати у 2024 р. ще близько 100 МВт газової генерації

"Метінвест" має стратегію переходу до виробництва "зеленої" сталі, є проєкти з нарощування випуску окатишів DRI - CСO

НБУ очікувано знизив облікову ставку до 13%

"Енергоатом" найближчими днями виведе в плановий ремонт енергоблок 1000 МВт

"Київтеплоенерго" придбає 15 когенераційних установок сумарною потужністю 60,5 МВт за 1,125 млрд грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА