08:39 29.10.2019

У Раді мають намір спростити операції з металобрухтом для нарощування обсягів заготівлі сировини

2 хв читати
У Раді мають намір спростити операції з металобрухтом для нарощування обсягів заготівлі сировини

У Верховній Раді мають намір спростити господарську діяльність за операціями з брухтом чорних металів для виведення цієї сфери з тіні і нарощування обсягів заготівлі металобрухту.

Як повідомив на своїй сторінці в Facebook заступник голови комітету ВР з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський, в понеділок у Комітеті обговорювалися з металургами, ломозаготівельниками і Міністерством економіки шляхи виведення заготівлі брухту з тіні.

"Продовжуємо діалог з промисловцями зі створення стимулів для зростання виробництва. Результат: законопроект обговорено і узгоджено з ринком, і найближчим часом буде зареєстровано. Це вже не турборежим, але коли всі зацікавлені в економічному зростанні, все одно все йде без зайвих пробуксовувань", - констатував народний депутат.

При цьому він уточнив пропозиції, прийняті на розширеному засіданні комітету.

"1. Прибираємо свідомо нездійсненні вимоги до брухтозаготівельних пунктів. 2. Ліквідуємо штучний поділ на промисловий і побутовий брухт - давню годівницю корупціонерів. 3. Прибираємо штучну заборону на розрахунок готівкою при прийомі брухту - джерело замовлень для конвертаційних центрів. 4. Ліквідуємо акти обстеження заготівельників брухту - ще одна корупційна діра. 5. Прибираємо кримінальну відповідальність за відсутність підприємств-заготівельників брухту в реєстрі, якого не існує - правова колізія, через яку правову відповідальність може понести будь-хто, хто займається металобрухтом", - повідомив Кисилевський.

За його словами, зустріч, яка відбулася в понеділок "показала, що в обіленні ринку металобрухту зацікавлені всі, крім корупціонерів. Але вони на зустріч не прийшли".

Як повідомлялося, згідно з прогнозом, в 2019 році поставки металобрухту на метпідприємства України знизяться на 6% у порівнянні з попереднім роком - до 3,128 млн тонн. Крім того, українські підприємства в січні-вересні 2019 року знизили експорт брухту чорних металів в 7,6 рази в порівнянні з аналогічним періодом 2018 року - до 40,633 тис. тонн (за січень-вересень 2018 року експортовано 307,922 тис. тонн).

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА