17:35 22.01.2020

"Укртранснафта" сумарно отримала від "Транснафти" EUR4,3 млн компенсації за потрапляння ресурсу з підвищеним вмістом хлорорганіки

2 хв читати
"Укртранснафта" сумарно отримала від "Транснафти" EUR4,3 млн компенсації за потрапляння ресурсу з підвищеним вмістом хлорорганіки

АТ "Укртранснафта" (УТН) відзвітувало про завершення 18 січня витіснення російської нафти з підвищеним вмістом хлорорганіки з української ділянки нафтопроводу "Дружба" до словацько-українського кордону, а 21 січня - до пункту здачі нафти "Будковце" (Словаччина).

Згідно з повідомленням прес-служби української компанії, під час витіснення сировини УТН спільно з сюрвеєрською компанією SGS щодня перевіряла якість нафти, що надходила з РФ. Повторне потрапляння сировини з підвищеним вмістом хлорорганіки не фіксувалося.

У компанії зазначають, що з часу інциденту з "брудною" нафтою оператори нафтопроводу "Дружба" вдосконалили систему контролю, щоб уникнути таких випадків у майбутньому. Зокрема, УТН зі свого боку повністю реалізувала функцію взаємодії з білоруською, словацькою та угорською сторонами, наразі отримує інформацію з вузлів обліку в автоматичному режимі.

Окрім того, українська компанія облаштувала на ЛВДС "Броди" спеціалізовану лабораторію міжнародного зразка, обладнання якої дає змогу оперативно визначати концентрацію хлорорганіки.

"Укртранснафта" у період із травня 2019 року до січня 2020 отримала від ПАТ "Транснафта" (РФ) EUR4,336 млн компенсації за резервування потужностей української нафтотранспортної системи через попадання до неї нафти з підвищеним вмістом хлорорганічних сполук.

Як повідомлялося, наприкінці квітня після потрапляння в нафтопровід "Дружба" російської сировини з підвищеним вмістом хлорорганічних сполук і відповідної відмови її прийому європейськими компаніями було припинено транзит територією України. Відновити транзит російської нафти до країн ЄС "Укртранснафті" вдалося 11 травня після підтвердження європейською стороною готовності приймати сировину. Згодом, 17 травня, у зв'язку з необхідністю європейським партнерам додаткового часу на проведення підготовчих заходів оператор нафтотранспортної системи України вдруге вимушено призупинив транзит, відновивши його 21 травня.

Система магістральних нафтопроводів "Укртранснафти" діаметром від 159 мм до 1220 мм загальною протяжністю 4,767 тис. км проходить територією 19 областей країни, має щорічну пропускну спроможність на вході 114 млн тонн, на виході - 56,3 млн тонн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Мінсільгосп США прогнозує скорочення врожаю пшениці в Україні у 2024р на 8,7% і кукурудзи на 12,9%

Феросплавні заводи розглядають можливість запуску підприємств після простою з жовтня 2023 року

НБУ в п'ятницю опустив офіційний курс гривні ще на 17 коп. - до 39,72 грн/$1

Акціонери ПФТС схвалили і збільшення СК вдвічі, і можливу здачу ліцензії, біржа розраховує на діалог з регулятором

Кабмін виділив майже 7,2 млрд грн на відновлення енергосистеми України - Шмигаль

Інфляція в Україні у квітні 2024 р. знизилася до 0,2%, у річному виразі збереглася на рівні 3,2% - Держстат

Шмигаль: Ситуація в енергетиці зараз одна з найскладніших, іще раз закликаю до економії

Для бізнесу та промисловості Києва з 18:00 п'ятниці до 07:00 суботи запроваджуються обмеження споживання електроенергії

Час обмеження потужності енергопостачання для промисловості збільшився більш ніж удвічі

Сольський підбив підсумки за основними напрямами фінансування агросектору у 2022-2024 роках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА