12:47 05.02.2020

"Укртрансгаз" звернувся до РНБО через арешт рахунків і майна компанії

3 хв читати
"Укртрансгаз" звернувся до РНБО через арешт рахунків і майна компанії

АТ "Укртрансгаз" (УТГ), яке після 1 січня 2020 року виконує функцію оператора підземних сховищ природного газу, звернулося до Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) через арешт рахунків компанії приватним виконавцем у справі із ПрАТ "Укренергозбут", повідомила прес-служба компанії.

"Укртрансгаз" звертається до РНБО з проханням захистити права підприємства і не допустити незаконного виведення коштів і відчуження майна", - зазначено в повідомленні компанії.

Там нагадали, що арешт усіх рахунків і активів підприємства за рішенням суду, яке в компанії вважають неправомірним, унеможливлює стійку роботу УТГ і створює ризики безпечному функціонуванню газотранспортної системи України.

"Арешти всіх рахунків підприємства, його рухомого та нерухомого майна ставлять під загрозу забезпечення надійного функціонування підземних газосховищ в розпал опалювального сезону. Крім того, згідно з укладеними договорами з ТОВ "Оператор ГТС України", структурні підрозділи "Укртрансгазу" надають послуги ремонту та технічного обслуговування магістральних газопроводів, обладнання газоперекачувальних агрегатів", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 22 січня 2020 року "Укртрансгаз" заявив про арешт всього майна підприємства, а також коштів на його рахунках на виконання рішення Арбітражного суду Києва у справі про постачання газу споживачам ЗАТ "Укренергозбут". Згідно з інформацією УТГ, суд 12 липня 2000 року своїм рішенням (№17/32) зобов'язав компанію поставити 305 млн куб. м природного газу споживачам "Укренергозбуту". При цьому вартість природного газу тоді не було наведено в рішенні. З того часу позивач протягом багатьох років не займався стягненням. У 2018 році вже ПрАТ "Укренергозбут" отримало дублікат рішення наказу Арбітражного суду від 21 березня 2007 року у справі №17/32, після чого продало ТОВ "Фінансова компанія "Фін-Інвест" право вимоги зобов'язань УТГ з постачання газу. "Фін-Інвест", у свою чергу, 9 січня 2020 року отримала від Господарського суду Києва рішення, яким було змінено спосіб і порядок виконання рішення Арбітражного суду від 12 липня 2000 року.

15 січня 2020 року приватний виконавець Пишний відкрив провадження зі стягнення коштів з "Укртрансгазу" на користь "Фінансової компанії "Фін-Інвест".

ТОВ "Фінансову компанію "Фін-Інвест", згідно з даними в Єдиному державному реєстрі, було засновано в грудні 2018 року. Кінцевим бенефіціарним власником є Сергій Дмітрієв. Серед зазначених видів діяльності компанії - фінансовий лізинг, інші види кредитування. Як основний вид діяльності визначено надання фінансових послуг (крім страхування та пенсійного забезпечення). Статутний капітал - 5,050 млн грн

ПрАТ "Укренергозбут" було зареєстровано в 1998 році. Кінцевим бенефіціаром є Михайло Камінський. Основний вид діяльності - розподіл газоподібного палива через місцеві (локальні) трубопроводи, серед інших видів діяльності - оптова торгівля твердим, рідким і газоподібним паливом і схожими продуктами, а також діяльність посередників у торгівлі паливом, рудами, металами та промисловими хімічними речовинами. Статутний капітал - 240 тис. грн. За підсумками 2018 року чистий прибуток компанії становив 3,940 млн грн, у 2017 - 739,876 млн грн, у 2016 році компанія отримала чистий збиток у розмірі 61,235 млн грн.

"Укртрансгаз", 100% якого належить НАК "Нафтогаз України", експлуатує 12 підземних сховищ газу країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Час обмеження потужності енергопостачання для промисловості збільшився більш ніж удвічі

Сольський підбив підсумки за основними напрямами фінансування агросектору у 2022-2024 роках

"Епіцентр" фіксує зростання попиту на зарядні станції в 4,5 раза і готовий до можливого стрибка запитів на генератори

Дефіцит е/е значний протягом майже всієї доби, за винятком годин активної роботи ВДЕ - "Укренерго"

Харків'яни та жителі області отримають збільшену субсидію та пільгу на електроенергію в неопалювальний сезон

НБУ у середу послабив курс гривні на 9 коп.

Велика Британія збільшить свій внесок у Фонд підтримки енергетики на £20 млн

Шмигаль доручив затвердити графіки ремонтів енергооб'єктів і кроки щодо посилення їх захисту до початку опалювального сезону 2024/25 років

Рада викликала керівника БЕБ

"Укренерго" обмежить промспоживачів і бізнес із 18:00 до 23:00, не виключає можливості аварійних відключень населення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА