12:36 12.03.2020

НБУ готовий знезаражувати гривневі банкноти в сховищі

2 хв читати
НБУ готовий знезаражувати гривневі банкноти в сховищі

Національний банк України (НБУ) заявив про готовність вжити додаткових заходів для боротьби з поширенням коронавірусу, зокрема знезаражувати гривневі банкноти.

"Національний банк готовий забезпечити підтримку ліквідності банківської системи. Нині банківська система має історично високі рівні ліквідності. Однак за необхідності банки в будь-який момент можуть отримати підтримку завдяки постійним інструментам рефінансування", - йдеться в повідомленні НБУ в четвер.

Регулятор зазначив, що на час карантину банківська система працюватиме в звичайному режимі. "Банки сьогодні досить стійкі, є високоліквідними та капіталізовані, вони продовжують безперебійно обслуговувати клієнтів" - заявив Нацбанк.

Водночас у НБУ радять користуватися послугами онлайн-банкінгу і рідше відвідувати громадські місця, зокрема відділення банків.

Нацбанк нагадує, що Україна має достатній запас міцності для згладжування валютних коливань: міжнародні резерви України перевищують $26 млрд.

Раніше повідомлялося, що у вівторок-середу НБУ продав на міжбанківському валютному ринку майже $620 млн, відреагувавши на високий попит на валюту. За ці два дні курс гривні на міжбанку опустився до 25,725 грн/$1 із 24,995 грн/$. У четвер на валютному аукціоні обсягом до $200 млн попит на валюту становив $86,4 млн, і Нацбанк продав ще $75,9 млн за курсами від 25,8 грн/$1 до 25,84 грн/$1.

Загалом із початку року регулятор купив до резервів $1,23 млрд, а продав - $1,31 млрд, зокрема минулого тижня обсяг купівлі валюти становив $150 млн, продажу - $307,2 млн, свідчать дані на сайті НБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА