20:32 21.04.2020

Уряд Франції обрав EY для аудиту корпоративної реформи "Укроборонпрому"

2 хв читати
Уряд Франції обрав EY для аудиту корпоративної реформи "Укроборонпрому"

Компанія EY за фінансової підтримки уряду Франції, який обрав її, допоможе держконцерну "Укроборонпром" провести реформу корпоративного управління, йдеться у повідомленні концерну у вівторок.

"Зокрема, технічна допомога Франції буде спрямована на форензик аудит та діагностику поточної системи корпоративного управління концерну", - наголошується в повідомленні.

Згідно з ним, консультанти EY братимуть участь у розробці цільової моделі корпоративного управління в концерні та на підприємствах, розроблять спільно з офісом трансформації "Укроборонпрому" проекти основних внутрішніх політик та кодексів, необхідних для запровадження нової архітектури операційного управління та контролю, а також створять карту бізнес-процесів першого рівня, для того щоб підвищити ефективність діяльності концерну. Зокрема, йдеться про розробку та запровадження нової практики проведення внутрішнього аудиту та системи внутрішніх контролів; системи управління ризиками, впровадження функції комплаєнсу та антикорупційної діяльності.

У рамках проекту також буде здійснено розподіл відповідальності в управлінні виробничими процесами, матеріальним забезпеченням, фінансами, персоналом і реалізацією продукції концерну.

"У концерні вже розпочато процес створення політично-незалежних галузевих холдингів на базі провідних підприємств-учасників "Укроборонпрому" із прозорою та ефективною системою управління. Саме тому підтримка однієї з найкращих світових компаній у створенні сучасних механізмів управління є надважливою, тому що суттєво скорочує терміни реформи і дасть змогу запровадити найкращі практики, які вже давно є в компаніях-конкурентах "Укроборонпрому", - прокоментував проект заступник гендиректора, керівник Офісу трансформацій "Укроборонпрому" Роман Бондар.

За його словами, до реформи державного концерну залучені експерти, роботу яких фінансують уряди країн-членів НАТО - Великої Британії та Франції. Також у концерні працює група радників Інституту оборонного аналізу США на чолі з доктором Дональдом Чарльзом Вінтером.

Бондар додав, що "Укроборонпром" вже завершив багатофакторну тріаж-оцінку підприємств-учасників концерну, яка визначила роль кожного активу в обороні країни, наявні проблеми, експортний та інтелектуальний потенціал підприємств, стан матеріально-виробничої бази та конкурентоздатність виготовленої продукції. Результати аналізу стануть основою для розбудови майбутніх холдингів, модель управління для яких розробляють у співпраці з компанією EY. Проект триватиме протягом двох місяців, після чого результати будуть презентовані Кабінету Міністрів, РНБО та профільному комітету Верховної Ради.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА