18:06 14.05.2020

"Нафтогаз" поклав організацію і супровід міжнародних арбітражів на екс-заступника міністра закордонних справ Зеркаль

2 хв читати
"Нафтогаз" поклав організацію і супровід міжнародних арбітражів на екс-заступника міністра закордонних справ Зеркаль

Радник голови правління НАК "Нафтогаз України" Олена Зеркаль очолила організацію роботи та супровід міжнародних арбітражів та іноземних судових і виконавчих проваджень групи в спорах із ПАТ "Газпром" і у справах проти Російської Федерації.

Згідно з прес-релізом НАК, відповідний функціонал Зеркаль отримала у зв'язку з трансформацією організаційної структури групи "Нафтогаз".

"Напрям, за який я відповідаю в "Нафтогазі", є вкрай важливим і для компанії, і для України, оскільки йдеться про довгострокові цілі інтеграції нашої держави у світовий ринок задля кращих бізнес-умов і задля захисту енергетичної безпеки. Тому робота над розпочатими процесами та арбітражами не лише не зупиниться, а й посилиться", - наводяться в повідомленні слова Зеркаль.

У НАК нагадали, що в 2014-15 рр. на посаді заступника міністра закордонних справ України Зеркаль займалася питаннями європейської інтеграції, зокрема лібералізацією візового режиму з ЄС, а також представляла Україну у Міжнародному суді ООН та арбітражах у справах проти Росії (про фінансування тероризму та расової дискримінації, порушення Росією Конвенції ООН з морського права та порушення імунітету військових кораблів і членів екіпажу).

Також вона була задіяна в роботі української команди в переговорах про продовження транзиту російського газу в Європу після 2019 року, а також брала активну участь у переговорах Україна-ЄС-Росія щодо укладення "зимових пакетів" у 2014-2015 і 2015-2016 рр. На посаді заступника міністра Зеркаль також була залучена до протидії будівництву газопроводу "Північний потік-2".

Раніше, 13 травня, виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко повідомив про отримане попередження щодо скорочення його посади в компанії та звільнення через два місяці. За його словами, найбільш логічним поясненням його звільнення є відхід від пріоритетів з ефективного захисту інтересів України у відносинах із російським "Газпромом" і боротьбі з корупцією в газовій галузі та "Нафтогазі". Зокрема, йдеться про підготовлений його командою детальний аналіз можливостей щодо подання нових позовів проти "Газпрому" на $17,3 млрд.

Як повідомлялося, Вітренко на початку лютого 2020 року повідомив, що "Нафтогаз" розглядає можливості подання нових позовів до "Газпрому" в міжнародний арбітраж і антимонопольний орган ЄС. За його словами, вивчається питання перенесення точок передачі газу на кордон РФ-Україна за поточними контрактами європейських компаній, розблокування експорту газу незалежними газодобувними компаніями РФ, розблокування транзиту середньоазіатського газу, а також відшкодування отриманих збитків від участі "Газпрому" в боргових зобов'язаннях RosUkrEnergo.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом зі зберігання природного газу в підземних сховищах, а також із транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА