20:02 22.05.2020

Україна ввела антидемпінгове мито 51,52% на імпорт низки сталевих труб з Китаю та інших товарів з РФ і Білорусі

3 хв читати
Україна ввела антидемпінгове мито 51,52% на імпорт низки сталевих труб з Китаю та інших товарів з РФ і Білорусі

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі (МКМТ) прийняла рішення про застосування остаточних антидемпінгових мит розміром 51,52% щодо імпорту в Україну сталевих безшовних гаряче деформованих труб з Китаю.

Як повідомляється в прес-релізі Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України, таке рішення МКМТ прийняла на своєму засіданні в п'ятницю.

При цьому уточнюється, що тільки для двох груп компаній встановлюється нульове мито на окремі вузькі товарні групи, які або взагалі не виробляються в Україні, або мають дуже незначні обсяги виробництва.

Комісія також ввела попередні мита в розмірі 18% на імпорт полімерних матеріалів незалежно від країни походження та експорту.

Крім того, визначено попереднє антидемпінгове мито в розмірі 19,75% щодо імпорту в Україну сталевих кріплень походженням з КНР.

За результатами проведення антидемпінгового розслідування щодо імпорту в Україну сірників походженням з Республіки Білорусь та Російської Федерації встановлено антидемпінгове мито для Білорусі в розмірі 21,32%, для РФ в розмірі 45,79%.

Продовжено дію антидемпінгових мит у розмірі 123% на імпорт в Україну виробів з чорних металів без електричної ізоляції (за винятком виробів з корозійностійкої (нержавіючої) сталі та виробів для цивільної авіації) походженням з Китайської Народної Республіки у зв'язку із закінченням терміну їх застосування.

За результатами розгляду заяви щодо проведення спеціального розслідування стосовно імпорту в Україну зрізаних свіжих троянд незалежно від країни походження та експорту, комісія визначила почати розслідування.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі компанії "Інтерпайп", Україна захистила свій ринок від недобросовісного імпорту труб з Китаю, акцентувавши увагу на тому, що МКМТ при Міністерстві розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України в п'ятницю прийняла важливе рішення щодо захисту українського виробника від недобросовісного імпорту з Китаю.

"Ми вітаємо це рішення. Складно знайти в світі великий ринок, де не були б введені мита проти української продукції. І ми раді, що Україна починає застосовувати досвід інших розвинених країн для зростання власної економіки. Сьогодні мита введені проти китайських виробників, які найбільш агресивно демпінгують. Проте, український ринок залишається відкритим для інших виробників, зокрема, з ЄС", - прокоментував ситуацію директор з фінансів та економіки "Інтерпайпу" Денис Морозов.

Як повідомлялося, антидемпінгове розслідування було порушено МКМТ за скаргою національного виробника труб "Інтерпайп Ніко Тьюб" (Нікополь Дніпропетровської обл.), його проведення доручено Міністерству економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ), яке пізніше трансформувалося в Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України. Рішення МКМТ від 14 травня 2019 року набуло чинності з 18 травня 2019 року.

Як пояснювало раніше міністерство, національний виробник звернувся в МЕРТ зі скаргою, стверджуючи, що в 2015-2018 роках ціни імпорту сталевих безшовних гаряче деформованих труб з КНР були нижчі за ціни на подібний товар вітчизняного виробника, а в 2018 році - нижче собівартості товару вітчизняного виробника. За його даними, зростання імпорту сталевих безшовних гаряче деформованих труб з Китаю за підсумками 2018 року склало 356% у порівнянні з 2015 роком.

"Комісія встановила, що національний виробник навів достатньо доказів, на підставі яких можна вважати, що імпорт в Україну сталевих безшовних гаряче деформованих труб походженням з КНР міг здійснюватися за демпінговими цінами", - констатувало МЕРТ.

"Інтерпайп Ніко Тьюб" - один із найбільших виробників безшовних труб для нафтогазової галузі, труб спеціального призначення для машинобудування та енергетичної галузі, а також труб загального призначення для застосування в інших промислових областях. Виробнича потужність підприємства - більше 600 тис. тонн труб на рік.

"Інтерпайп" - українська промислова компанія, виробник безшовних труб і залізничних коліс. Продукція компанії постачається більш ніж у 80 країн світу через мережу торгових офісів, розміщених на ключових ринках СНД, Близького Сходу, Північної Америки та Європи. У 2019 "Інтерпайп" реалізував 798 тис. тонн готової продукції, зокрема 203 тис. тонн залізничної продукції. Продажі залізничних продуктів здійснюються під брендом KLW.

В "Інтерпайпі" працюють 11 тис. співробітників. У 2019 компанія перерахувала до бюджетів усіх рівнів 3,25 млрд. грн.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА