20:40 01.07.2020

В Україні почав діяти закон, що підвищує соціальні гарантії для окремих категорій осіб

2 хв читати
В Україні почав діяти закон, що підвищує соціальні гарантії для окремих категорій осіб

З середи, 1 липня, набуває чинності підписаний президентом України Володимиром Зеленським закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення соціальних гарантій для окремих категорій осіб", заявила заступник голови Офісу президента Юлія Соколовська.

"Цим законом розширюється велика програма боротьби з бідністю за рахунок додаткових можливостей для малозабезпечених сімей для виходу з кризи і самостійного заробітку", - підкреслила Соколовська, передає прес-служба президента.

Вона зазначила, що закладені в законі підходи дають можливість системно підійти до питання підтримки сімей, які отримують допомогу як малозабезпечені. Їх в Україні 218 тис., повідомила Соколовська, в них виховується 512 тис. дітей. 60% таких сімей - неповні.

Вже з 1 липня цього року відбувається підвищення рівня забезпечення прожиткового мінімуму в програмі для дітей - з 85% до 130%. Тобто розмір допомоги буде збільшений, що вже передбачено в державному бюджеті на поточний рік.

Як повідомлялося, Верховна Рада прийняла закон, що підвищує соціальні гарантії для окремих категорій осіб, 2 червня.

Закон передбачає підвищення соціальних гарантій для дітей, які перебувають під опікою чи піклуванням, зокрема для дітей з інвалідністю, уніфікує принципи надання допомоги на дітей одиноким матерям та малозабезпеченим сім'ям.

Допомога на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, надається у розмірі, що становить 2,5 розміру прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, дітей з інвалідністю, над якими встановлено опіку чи піклування, - 3,5 розміру прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

У разі якщо на дитину (дитину з інвалідністю) виплачуються призначені в установленому порядку пенсія, аліменти, стипендія, державна допомога (крім державної соціальної допомоги, що виплачується на дітей з інвалідністю, відповідно до законодавства), розмір допомоги на дитину, над якою встановлено опіку, визначається як різниця між 2,5 розміру прожиткового мінімуму (для дитини з інвалідністю, над якою встановлено опіку чи піклування, - 3,5 розміру прожиткового мінімуму) для дитини відповідного віку та розміром призначених пенсії, аліментів, стипендії, державної допомоги.

Також, згідно з прийнятими змінами, при народженні першої та кожної наступної дитини призначається допомога в розмірі 41280 грн. Водночас допомога виплачується одноразово в сумі 10320 грн, а решта суми допомоги виплачується протягом наступних 36 місяців рівними частинами у порядку, встановленому Кабінетом міністрів України.

Законопроект також вводить державну соціальну допомогу на догляд за одинокими особами, які досягли 80-річного віку і потребують постійного догляду.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в понеділок опустив офіційний курс гривні на 24 коп.

Попит на зарядні станції в мережі "Епіцентр" зріс більш ніж увосьмеро

"Метінвест" у I кв. скоротив виробництво сталі на 4%, коксу на 11%, наростив окатишів майже на третину

DIM спільно з банком "Глобус" запускає іпотечну програму для ЖК А136

Дефіцит е/е зменшився через потепління, але залишається суттєвим ввечері та вночі - "Укренерго"

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА