13:08 03.07.2020

Білорусь розраховує, що Україна здійснить роботи із проміру глибин у Дніпрі для проекту транскордонного водного шляху - посол

2 хв читати
Білорусь розраховує, що Україна здійснить роботи із проміру глибин у Дніпрі для проекту транскордонного водного шляху - посол

Карантинні обмеження перешкодили Україні та Білорусі здійснити спільні проміри глибин на річці Дніпро для реалізації транскордонного логістичного проекту, тому Білорусь розраховує, що українська сторона здійснить їх самостійно найближчим часом, заявив посол Білорусі в Україні Ігор Сокол.

"У нас були серйозні плани, і Міністерство інфраструктури України також готове підключитися до цієї проблеми. Потрібно було провести днопоглиблювальні роботи на вашій території, і українське Міністерство інфраструктури ще в грудні провело тендер, вибрали підрядну організацію... Але у зв'язку з пандемією, ситуацією, коли безпосередньо виконавці, робітники і дослідники не могли вийти на місцевість, проект призупинився. Роботи, як мені відомо, поки що не починалися. На річці Дніпро карантинні обмеження перешкодили здійснити спільні проміри глибин. Розраховуємо, що українська сторона здійснить їх самостійно найближчим часом", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Посол зазначив, що оскільки частина водного шляху проходить Чорнобильською зоною, потрібно було здійснити екологічні дослідження, з'ясувати, як підняття ґрунтів впливає на екологічну обстановку.

Крім того, він зазначив, що є дві можливості співпраці: тристоронній проект спільно з Польщею щодо водного шляху E40 і двосторонній проект між Україною та Білоруссю.

"У Білорусі реалізується інвестиційний проект будівництва річкового порту в Нижніх Жарах. Передбачається, що річкові судна класу "річка-море" перевозитимуть вантажі в обох напрямках річками Дніпро та Прип'ять із перевалкою вже в українських портах", - пояснив він.

Дипломат також наголосив, що Білорусь бачить готовність української влади до реалізації цього проекту.

"Звісно, повністю. Міністр інфраструктури України Владислав Криклій безпосередньо курирує цей об'єкт, тримає його на контролі", - додав Сокол.


Повний текст інтерв'ю з Соколом буде оприлюднено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

Ситуація з е/е покращиться наступного тижня з потеплінням, але її дефіцит зберігатиметься ще довго - глава "Укренерго"

Харків чи не єдине місто, яке має детальний план підготовки до зими, - радник прем'єра

Потрібно готуватися до обмежень електроенергії практично на все літо - радник прем'єра

Група Єрмака-Макфола представила новий план економічного тиску на РФ

"Укренерго" анонсує погодинні відключення е/е протягом доби, обленерго сподіваються уникнути графіків удень

ЕКА у квітні застрахувало 46 млн грн кредитних договорів, підтримавши 1,07 млрд грн експорту

ЕКА на тижні затвердить продукт страхування інвесткредитів

Дефіцит зовнішньої торгівлі України товарами в I кв.-2024 зріс на 10,4%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА