15:51 15.07.2020

Кабмін звільнив орендарів комунального майна від орендної плати на час карантину

2 хв читати
Кабмін звільнив орендарів комунального майна від орендної плати на час карантину

Кабінет Міністрів звільнив орендарів комунального майна від орендної плати на час карантину.

Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні в середу.

"Проект постанови пропонує встановити, що на період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби СОVID-19 (...), звільняються від орендної плати (орендарі комунального майна - ІФ) згідно з додатками. Це дасть змогу українському бізнесу, який потребує підтримки держави, збалансувати свої витрати", - сказав міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов, представляючи документ.

Проект постанови ухвалено з триденним доопрацюванням.

Раніше президент Володимир Зеленський підписав закон №3377, який містить поправку про звільнення орендарів комунального майна від сплати орендної плати на час карантину.

Згідно з проектом постанови, від орендної плати звільняються орендарі приміщень закладів освіти та науки державної форми власності для кафе, їдалень без продажу підакцизних товарів, надання ксерокопіювальних послуг, продажу непродовольчих товарів та ін., орендарі приміщень для розміщень приватних освітніх закладів, видавництв україномовних ЗМІ, об'єктів продажу книг і газет, фізкультурно-спортивних закладів, бібліотек і музеїв, а також орендарі приміщень для організації концертів, побутового обслуговування, туроператорської діяльності, салонів краси, кабінетів масажу та ін.

При цьому проект постанови пропонує нараховувати 50% орендної плати орендарям державної нерухомості, які використовують такі приміщення як торговельні об'єкти з продажу промислових товарів (крім таких, які продають товари особистої гігієни), а також вживаних продовольчих товарів.

Під сплату половини орендної плати також потрапляють орендарі, які використовують державну нерухомість для художніх або книжкових виставок (з виготовленої в Україні продукції).

До цієї самої категорії орендарів проект постанови відносить і вітчизняних юридичних та фізичних осіб - суб'єктів малого підприємництва, а також фізосіб, які займаються виробничою діяльністю безпосередньо на орендованих площах (зокрема, аеропортах).

Крім цього, 50-відсоткову знижку зі сплати орендної плати під час карантину Кабмін також надав суб'єктам кінематографії, основною діяльністю яких є кіновиробництво або його техзабезпечення, якщо вони внесені до Держреєстру виробників, розповсюджувачів і демонстраторів фільмів.

Проект постанови також передбачає можливість нарахування 25% орендної плати на час карантину для орендарів, які використовують такі приміщення під низку закладів харчування і торговельні об'єкти.

Кафе, бари, буфети, кафетерії, ресторани можуть сплачувати 25% або 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

EVA планує відкриття салонів краси на базі магазинів нового формату EVA BEAUTY

Графіки погодинних відключень е/е через дощі застосовуватимуться в п'ятницю цілодобово - "Укренерго"

Девелопери житла враховують нові вимоги до інклюзивності в майбутніх проєктах і адаптують уже збудовані об'єкти

"Укрнафта" підвищила дебіт родовища на 17% за рахунок застосування нової технології

Комісія Ради вважає економічно необґрунтованою спробу передати БЦ "Гулівер" в управління АРМА

Стефанчук поки що скептично ставиться до економічного бронювання від мобілізації

Низка державних компаній хочуть стати корпораціями – Мінекономіки

Укрексімбанк здійснив зміни у правлінні

Зниження активності СЕС через щільну хмарність не дозволило зменшити час застосування обмежень е/е - "Укренерго"

ДП "Укрспирт" опинилося на межі банкрутства - Держаудитслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА