20:09 10.08.2020

Райффайзен банк Аваль має намір збільшити виплату дивідендів за підсумками 2019 р до 4,27 млрд грн

2 хв читати
Райффайзен банк Аваль має намір збільшити виплату дивідендів за підсумками 2019 р до 4,27 млрд грн

Райффайзен банк Аваль (Київ) планує направити на виплату дивідендів власникам простих акцій за підсумками роботи фінустанови в 2019 році 4,274 млрд грн (90% прибутку), тоді як у минулому році нарахував 3,561 млрд грн, а роком раніше - 4,244 млрд грн.

Згідно з повідомленням банку в системі розкриття інформації НКЦПФР, відповідне питання внесене до порядку денного дистанційних зборів акціонерів, призначених на 11 вересня.

Зазначається, що з 4,749 млрд грн чистого прибутку за 2019 рік банк планує направити 700 тис. грн (0,01%) на виплату дивідендів власникам привілейованих акцій і 474,1 млн грн (9,98%) - до резервного фонду.

Дивіденди в разі затвердження з розрахунку на акцію складуть 6,95 коп., тоді як зараз вони котируються на "Українській біржі" за курсом: купівля - 35,36 коп., продаж - 35,5 коп.

Згідно з порядком денним, акціонери також розглянуть призначення на посаду голови наглядової ради члена правління Raiffeisen Bank International (RBI), що відповідає за інвестиційно банківське обслуговування і торгівлю, Лукаша Янушевського замість Мартіна Грюля, а на позицію члена наглядової ради - директора департаменту з питань управління фінансовими установами, ризиками країн і портфельними ризиками Томаса Матейка замість Гаральда Кроегера.

Крім того, акціонерам пропонується призначити незалежним членом наглядової ради гендиректора Polski Fundusz Rozwoju Анджея Копірського, який довгий час працював в Bank Pekao, продовжити повноваження ще двох незалежних директорів - виконавчого директора Європейської бізнес-асоціації Ганни Дерев'янко та екс-міністра економіки Павла Шеремети, і трьох інших членів наглядової ради - Андреа Морари, Гельмута Брайта і Елізабет Геер-Шалль.

Як повідомлялося, Нацбанк України (НБУ) на початку квітня рекомендував банкам утриматися від розподілу прибутку на виплату дивідендів акціонерам мінімум до жовтня 2020 року з метою посилення фінстійкості банків і підтримки економіки в період "коронавірусної кризи".

Райффайзен Банк Аваль заснований у 1992 році. Найбільші акціонери - Raiffeisen Bank International з 68,28% акцій і ЄБРР з 30%.

Згідно з даними НБУ, на 1 липня 2020 року за розміром загальних активів Райффайзен Банк Аваль займав 5-е місце (102,345 млрд грн) серед 75 діючих банків.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА