14:40 01.10.2020

АМКУ встановив змову під час купівлі ТРЦ Respublika

1 хв читати
АМКУ встановив змову під час купівлі ТРЦ Respublika

 Антимонопольний комітет України (АМКУ) визнав порушенням закону "Про захист економічної конкуренції" узгоджені дії трьох компаній під час участі в 2019 році в голландському аукціоні з продажу кредитних вимог, забезпеченням за якими виступив торговельно-розважальний центр (ТРЦ) Respublika.

"Рішенням АМКУ від 1 жовтня 2020 дії ТОВ "Солтекс Капітал", ТОВ "Фінгруп Фактор" і ТОВ "Толкфін" визнано порушенням закону "Про захист економічної конкуренції" у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів аукціону", - повідомив регулятор у четвер.

На всіх трьох порушників накладено штрафи в розмірі близько 10% від доходу кожного з них.

Зокрема, АМКУ встановив наступні докази змови: засновниками і керівниками компаній є родичі; компанії мали й інших спільних працівників; учасники торгів робили один одному фінансову допомогу; тісна комунікація між учасниками аукціону під час його підготовки, зокрема електронне листування між "Фінгруп Фактор" і "Толкфін"; використання компаніями одних і тих самих засобів зв'язку; узгоджена поведінка компаній на торгах.

"Встановлені комітетом факти беззаперечно вказують на наявність попередніх домовленостей цих компаній щодо проведення аукціону з продажу кредитної вимоги, забезпеченням якої є ТРЦ "Республіка". Тобто, змови", - наголосило відомство.

АМКУ нагадав, що активи банку "Надра" було продано із 70-відсотковим дисконтом від початкової вартості, на останньому кроці аукціону ціна знизилася з 2,56 млрд грн до 777 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА