20:59 06.10.2020

Зона вільної торгівлі з ЄС повинна відповідати нинішнім реаліям економіки України і ЄС - Зеленський

1 хв читати
Зона вільної торгівлі з ЄС повинна відповідати нинішнім реаліям економіки України і ЄС - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський вважає, що зона вільної торгівлі України з ЄС повинна відповідати нинішнім економічним реаліям, в яких знаходяться Україна і ЄС.

"Ми домовилися максимально використовувати її (Угоди про асоціацію України з ЄС - ІФ) механізми, щоб і далі розвивати наші торговельні відносини, і поглиблювати економічну інтеграцію між Україною і Європейським союзом. Водночас наша делегація надала своє бачення про оновлення Угоди про асоціацію в сфері торгівлі та секторальної взаємодії. Зона вільної торгівлі повинна відповідати реаліям сьогодення, як української економіки, так і економіки і законодавчого поля ЄС", - сказав він на підсумковій прес-конференції після завершення саміту Україна-ЄС у вівторок в Брюсселі.

Зеленський зазначив, що у фокусі дискусій була інтеграція України в єдиний цифровий ринок ЄС, інтеграція енергетичних ринків України та ЄС, взаємодія в реалізації європейського "зеленого курсу".

Президент України наголосив, що сторони будуть рухатися і в напрямі Угоди про промисловий "безвіз". Він зазначив, що днями почала свою роботу експертна комісія ЄС, яка оцінить готовність України до укладення угоди про оцінку відповідності та прийнятності промислової продукції.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА