17:46 16.10.2020

Україна у 2020 році стала лідером зі зростання e-commerce у Східній Європі - Euromonitor International

2 хв читати
Україна у 2020 році стала лідером зі зростання e-commerce у Східній Європі - Euromonitor International

Частка e-commerce у 2020 році в Східній Європі сягнула 10% від загального обсягу роздрібного продажу, що на 36% вище порівняно з 2019 роком, при цьому в Україні зафіксовано найвищий показник зростання - приблизно на 45% - до 8% від загального обсягу роздрібного продажу в країні, випливає з дослідження Euromonitor International.

Згідно з ним, продуктовий e-commerce в Україні у 2020 році зріс на 107% порівняно з торішніми показниками. Це зумовлено карантинними обмеженнями, які сприяли співпраці продуктових ритейлерів із сервісами доставки.

Як випливає зі звіту Euromonitor, найбільш затребуваними послугами сервісів доставки стали безкоштовна доставка, її відстеження та можливість безкоштовного повернення - за ці пункти проголосувала більше ніж половина опитаних компанією респондентів.

Згідно з прогнозом, частка e-commerce у загальній структурі продажу продовжить зростати в наступні п'ять років і 2025 року сягне в Україні близько 11% проти 8% поточного року.

Україна також продемонструвала найвищий у Східній Європі показник приросту в офлайн-ритейлі - близько 5%. При цьому продуктові ритейлери фіксували зміну поведінкових патернів покупця під час карантину.

"Серед трендів у продуктовому ритейлі особливо виділяється перехід до невеликих форматів. В усій Східній Європі невеликі продуктові точки показують кращі результати в 2020 році і, згідно з прогнозом, їх демонструватимуть надалі. При цьому частка гіпермаркетів знизилася на 2,5% цього року, і вони скорочують площі або трансформуються в супермаркети", - розповіла консультант Euromonitor International Марія Милашевич під час вебінару в четвер.

Водночас близько 55% опитаних компанією респондентів вважають, що пандемія COVID-19 назавжди змінила підхід покупців до шопінгу, роль e-commerce і далі зростатиме, а близько 25% чекають на повернення до колишніх умов у середньостроковій перспективі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Попит на зарядні станції та інші альтернативні джерела живлення в мережі "Фокстрот" зріс утричі з початку року

ЄС остаточно схвалив "торговельний безвіз" для України - Шмигаль

Обмеження енергоспоживання для промисловості повертаються на вечір - "Укренерго"

Офіційний курс гривні може знизитися влітку до 40 грн/$1 і нижче у зв'язку з новими кроками валютної лібералізації - банкіри

Мінсільгосп США прогнозує скорочення врожаю пшениці в Україні у 2024р на 8,7% і кукурудзи на 12,9%

Феросплавні заводи розглядають можливість запуску підприємств після простою з жовтня 2023 року

НБУ в п'ятницю опустив офіційний курс гривні ще на 17 коп. - до 39,72 грн/$1

Акціонери ПФТС схвалили і збільшення СК вдвічі, і можливу здачу ліцензії, біржа розраховує на діалог з регулятором

Кабмін виділив майже 7,2 млрд грн на відновлення енергосистеми України - Шмигаль

Інфляція в Україні у квітні 2024 р. знизилася до 0,2%, у річному виразі збереглася на рівні 3,2% - Держстат

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА