14:50 23.12.2020

Кабмін затвердив фінплан "Нафтогазу" на 2020 рік із чистим прибутком 11,5 млрд грн

2 хв читати
Кабмін затвердив фінплан "Нафтогазу" на 2020 рік із чистим прибутком 11,5 млрд грн

Кабінет Міністрів України на засіданні в середу затвердив фінансовий план НАК "Нафтогаз України" на 2020 рік із чистим прибутком 11,489 млрд грн і чистим доходом 112,023 млрд грн.

Водночас міністр фінансів Сергій Марченко утримався від підтримки документа через наявні у Мінфіну зауваження.

За його словами, передбачений у документі чистий прибуток 11,5 млрд грн не узгоджується з отриманим "Нафтогазом України" чистим збитком за дев'ять місяців 2020 року в розмірі 18,7 млрд грн (консолідований збиток за дев'ять місяців становив 17 млрд грн - ІФ).

Марченко також повідомив про необхідність перегляду прибуткової і видаткової частин фінансового плану з урахуванням виявлених Державною аудиторською службою порушень у роботі компанії. Він також зазначив, що компанія не виконує показників із видобутку газу, затверджених раніше урядовою програмою.

Водночас урядовий комітет перед засіданням Кабміну погодив документ, відхиливши зауваження Мінфіну, й уряд затвердив проект фінплану.

Як повідомлялося, чистий консолідований збиток групи "Нафтогаз" за січень-вересень 2020 року становив 17,034 млрд грн порівняно з чистим прибутком 21,31 млрд грн за аналогічний період минулого року.

Крім того, "Нафтогаз" у грудні отримав компенсацію від держави за ПСО на суму 32,2 млрд грн, відповідно до закону про взаємні розрахунки з "Укрнафтою", що загалом за підсумками року може вивести групу на прибуток.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Група є монополістом зі зберігання природного газу в підземних сховищах і транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль доручив Міненергетики та "Укренерго" розробити проєкт постанови щодо справедливих графіків відключень споживачів від електроенергії

Україна виконала всі структурні маяки до очікуваної наприкінці травня місії МВФ щодо 4-го перегляду програми EFF - заступниця міністра фінансів

Тимчасова комісія КМДА щодо "Київміськбуду" запропонує владі докапіталізувати будкомпанію

Зростання реального ВВП України у квітні-2024 сповільнилося до 4,1% - ІЕД

"Укренерго" відмовилося від обмеження енергопостачання з 11:00 до 17:00 вівторка через сонячну погоду

NovaPay конкуруватиме з банками за зарплатні картки

НБУ в понеділок опустив офіційний курс гривні на 24 коп.

Попит на зарядні станції в мережі "Епіцентр" зріс більш ніж увосьмеро

"Метінвест" у I кв. скоротив виробництво сталі на 4%, коксу на 11%, наростив окатишів майже на третину

DIM спільно з банком "Глобус" запускає іпотечну програму для ЖК А136

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА