12:38 15.01.2021

У ВР зареєстровано законопроект про вдосконалення ринку послуг громадського транспорту в Україні, що викорінює старі маршрутки

2 хв читати
У ВР зареєстровано законопроект про вдосконалення ринку послуг громадського транспорту в Україні, що викорінює старі маршрутки

У Верховній Раді зареєстровано законопроект №4583 "Про внесення змін до деяких законів України щодо суспільно важливих послуг з перевезення пасажирів автомобільним та міським електричним транспортом", метою якого є викорінювання старих маршруток у громадському транспорті.

"У Верховній Раді зареєстровано законопроект, мета якого - закінчити зі старими маршрутками у міському транспорті. Прийняття цього законопроекту дасть можливість нарешті вимагати від перевізників якості та залишити в минулому старі та рoзвалені автобуси", - написав міністр інфраструктури Владислав Криклій на своїй сторінці у Facebook у п'ятницю.

Він зазначив, що цей законопроект, зокрема, пропонує замість "не завжди прозорих конкурсів на маршрути" почати закуповувати транспортну послугу через ProZorro. Крім того, міста самі зможуть визначати ціну та платити за кілометри, які обслужено.

"Цим ми закінчуємо дискримінацію пільговиків, оскільки перевізник уже отримує гроші за кілометри. Ключове слово - кілометри, а не "зібрані гроші з пасажирів". Такий підхід також дасть можливість вимагати від перевізників не лише обслуговування пасажирів на комфортних автобусах, а й встановлення трекерів та валідаторів для електронної оплати", - додав міністр.

Згідно з текстом законопроекту, оприлюдненим на сайті парламенту, суспільно важливі послуги з перевезення пасажирів мають здійснюватися автобусами, пристосованими для перевезення пасажирів з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, передусім тих, які пересуваються в колісних візках.

Крім того, автобуси мають бути обладнані пристроями зовнішнього звукового інформування пасажирів з порушенням зору про номер і кінцеву зупинку маршруту, звуковими та візуальними (текстовими) системами в салоні таких автобусів для інформування пасажирів з порушенням зору та слуху про зупинки, GPS-трекерами.

"Організатор перевезень визначає тариф на проїзд з урахуванням економічно обґрунтованих витрат і обґрунтованої частини прибутку відповідно до методики, затвердженої центральним органом виконавчої влади. Перегляд рівня тарифів має здійснюватися у зв'язку зі зміною умов виробничої діяльності та реалізації послуг, які не залежать від господарської діяльності перевізника, зокрема в разі зміни вартості пального більше ніж на 10%", - зазначено в документі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

Ситуація з е/е покращиться наступного тижня з потеплінням, але її дефіцит зберігатиметься ще довго - глава "Укренерго"

Харків чи не єдине місто, яке має детальний план підготовки до зими, - радник прем'єра

Потрібно готуватися до обмежень електроенергії практично на все літо - радник прем'єра

Група Єрмака-Макфола представила новий план економічного тиску на РФ

"Укренерго" анонсує погодинні відключення е/е протягом доби, обленерго сподіваються уникнути графіків удень

ЕКА у квітні застрахувало 46 млн грн кредитних договорів, підтримавши 1,07 млрд грн експорту

ЕКА на тижні затвердить продукт страхування інвесткредитів

Дефіцит зовнішньої торгівлі України товарами в I кв.-2024 зріс на 10,4%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА