18:44 20.01.2021

Ініціативу Міненерго про передачу йому в управління "Укртранснафти" не підтримав урядовий комітет

1 хв читати
Ініціативу Міненерго про передачу йому в управління "Укртранснафти" не підтримав урядовий комітет

Ініціативу Міністерства енергетики України про передачу йому в управління АТ "Укртранснафта" від НАК "Нафтогаз України" не підтримав урядовий комітет, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в уряді.

За його словами, спочатку цю ініціативу під час підготовки проекту розпорядження Кабміну про оптимізацію системи управління об'єктами держвласності в ПЕК не підтримало Мінекономіки, після чого Міненерго звернулося до урядового комітету.

"Однак, так само як Мінекономіки урядовий комітет не врахував пропозиції Міненерго щодо "Укртранснафти", - сказав співрозмовник агентства.

Як повідомлялося, Міненерго ініціювало передачу під свій контроль трьох операторів передачі: магістральними електромережами ("Укренерго"), магістральними газопроводами ("МГУ", у власності якого перебуває "ОГТСУ") і магістральними нафтопроводами ("Укртранснафта").

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні 20 січня повідомив, що Міненерго будуть передані "Укренерго", "МГУ" та "Оператор ринку".

У свою чергу Кабінет Міністрів візьме в управління НАЕК "Енергоатом", "Укргідроенерго", "Нижньодністровську ГЕС", ТЕЦ "ЕСХАР", "Калуську ТЕЦ-нова" і "Лисичанську ТЕЦ",

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА