15:03 03.03.2021

Кабмін доручив "Нафтогазу" забезпечити в березні оптовий продаж газу за фіксованою ціною для населення і ТКЕ до кінця квітня 2022 р.

2 хв читати
Кабмін доручив "Нафтогазу" забезпечити в березні оптовий продаж газу за фіксованою ціною для населення і ТКЕ до кінця квітня 2022 р.

Кабінет Міністрів доручив Міністерству економіки як акціонеру НАК "Нафтогаз України" підготувати в одноденний термін проект рішення, що передбачає продаж ПАТ "Укргазвидобування" у березні 2021 року газу постачальникам і виробникам теплової енергії для потреб споживачів комунальних послуг, зокрема ОСББ і ЖБК, за фіксованою ціною на термін з 1 квітня 2021 року по 30 квітня 2022-го.

Відповідне рішення ухвалено на засіданні Кабміну в середу за пропозицією в.о. глави Міністерства енергетики Юрія Вітренка.

За його словами, з метою розвитку ринку природного газу в Україні та гарантування безпечних його постачань споживачам є необхідність розпочати реалізацію програми відкритого доступу до природного газу, який видобувають держкомпанії. При цьому основною серед них серед них є "Укргазвидобування", наголосив Вітренко, пояснивши, що компанія видобуває газ із переданих їй державою безоплатно свердловин і продає його "Нафтогазу", чим ставить його у вигідніше порівняно з іншими учасниками ринку становище.

"Це доручення необхідно відпрацювати якнайшвидше, максимум до п'ятниці, оскільки нам необхідно в березні провести всю кампанію контрактування, щоб з квітня з'явився річний продукт на роздрібному ринку, а до цього він завчасно має з'явитися на оптовому", - роз'яснив Вітренко.

Як повідомлялося, Кабмін також має намір зобов'язати ПАТ "Укргазвидобування" з квітня 2021 року продавати 100% відпуску об'єму природного газу всім учасникам ринку на не гірших умовах, ніж групі "Нафтогаз".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Час обмеження потужності енергопостачання для промисловості збільшився більш ніж удвічі

Сольський підбив підсумки за основними напрямами фінансування агросектору у 2022-2024 роках

"Епіцентр" фіксує зростання попиту на зарядні станції в 4,5 раза і готовий до можливого стрибка запитів на генератори

Дефіцит е/е значний протягом майже всієї доби, за винятком годин активної роботи ВДЕ - "Укренерго"

Харків'яни та жителі області отримають збільшену субсидію та пільгу на електроенергію в неопалювальний сезон

НБУ у середу послабив курс гривні на 9 коп.

Велика Британія збільшить свій внесок у Фонд підтримки енергетики на £20 млн

Україна увійде наступного опалювального сезону з запасами в ПСГ не менше 13 млрд куб. м – голова Нафтогазу

Шмигаль доручив затвердити графіки ремонтів енергооб'єктів і кроки щодо посилення їх захисту до початку опалювального сезону 2024/25 років

США виділять понад $190 млн на підтримку енергосектору України протягом п'яти років

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА