14:06 05.03.2021

Рада продовжила термін встановлення лічильників газу побутовим споживачам до 1 січня 2023 р.

1 хв читати
Рада продовжила термін встановлення лічильників газу побутовим споживачам до 1 січня 2023 р.

Верховна Рада в п'ятницю 244 голосами "за" ухвалила в другому читанні та в цілому законопроект №4248-1 щодо внесення змін до закону "Про забезпечення комерційного обліку природного газу", продовживши термін встановлення лічильників природного газу населенню до 1 січня 2023 року.

Дія законопроекту поширюється на побутових споживачів, які проживають у приватних будинках і квартирах та використовують газ тільки для приготування їжі.

Відповідно до чинного закону, термін встановлення лічильників для цієї категорії споживачів сплинув 1 січня 2021 року.

Законопроект №4248-1 був підтриманий 4 березня і рекомендований до ухвалення комітетом Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг.

"З огляду на те, що ухвалення зазначеного законопроекту створює умови для завершення процесу забезпечення 100% комерційного обліку природного газу для населення, що проживає в квартирах і приватних будинках, комітет рекомендував Верховній Раді, за результатами розгляду, схвалити законопроект №4248-1 у другому читанні та в цілому як закон", - повідомляється у висновку профільного комітету.

За інформацією народних депутатів, нині в Україні не мають лічильників газу майже 2,1 млн домогосподарств, де проживає орієнтовно 5,5 млн осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА