19:38 29.04.2021

Ефективність ВІНК на базі "Центренерго" багато в чому залежатиме від включення в неї шахт "Добропіллявугілля" - глава "ДТЕК Енерго"

2 хв читати
Ефективність ВІНК на базі "Центренерго" багато в чому залежатиме від включення в неї шахт "Добропіллявугілля" - глава "ДТЕК Енерго"

Ефективність роботи вертикально-інтегрованої компанії (ВІНК) на базі ПАТ "Центренерго" багато в чому залежатиме від включення в неї шахт "Добропіллявугілля" як найбільш ефективних з тих, що перебувають у держвласності, вважає генеральний директор "ДТЕК Енерго" Ільдар Салєєв.

"На сьогодні це найкращі шахти держсектора за всіма показниками, зокрема, через собівартість, яка в 3-10 разів менше продуктивності і навантаження на очисний вибій. Якщо туди будуть включені шахти "Добропіллявугілля", то для "Центренерго" це буде великий економічний плюс", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Також Салєєв зазначив, що створення (ВІНК) на базі "Центренерго" із залученням низки державних шахт - це правильне і економічно доцільне рішення.

"З точки зору стабільності енергосистеми і виробництва вугілля створення такої ВІНК на базі "Центренерго" - здорове і правильне рішення. Це плюс і для генерації, оскільки є прогнозовані поставки вугілля зі зрозумілою економікою - кращою, ніж імпортна альтернатива. Для вугільників це стабільний канал збуту видобутого вугілля і бачення перспектив", - сказав Салєєв.

Він зазначив, що створення цієї ВІНК "особливо ніяк не стосується ДТЕК Енерго": "Це буде просто інший учасник ринку. Ми за системних гравців на ринку".

Як повідомлялося, наприкінці березня Міністерство енергетики завершило внутрішній аудит ефективності державних вугледобувних підприємств, проведений на виконання розпорядження Кабінету міністрів №1215-р від 5 жовтня 2020 року про об'єднання ПАТ "Центренерго" з перспективними держшахтами.

Відповідним наказом Міненерго, зокрема, доручено керівникам вугільних підприємств і шахт на підставі звіту впровадити аудиторські рекомендації і усунути виявлені порушення та недоліки.

Крім того, керівники шахт повинні прискорити розробку техніко-економічних обґрунтувань (ТЕО) доцільності подальшої експлуатації гірничих підприємств, визнаних за результатами аудиту неперспективними.

Фонд держмайна (ФДМ) розраховує здійснити приватизацію такої ВІНК до кінця 2021 року або на початку наступного.

 

Повний текст інтерв'ю з Ільдаром Салєєвим незабаром буде опубліковано на головній сторінці веб-сайту агентства "Інтерфакс-Україна"

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в понеділок опустив офіційний курс гривні на 24 коп.

Попит на зарядні станції в мережі "Епіцентр" зріс більш ніж увосьмеро

"Метінвест" у I кв. скоротив виробництво сталі на 4%, коксу на 11%, наростив окатишів майже на третину

DIM спільно з банком "Глобус" запускає іпотечну програму для ЖК А136

Дефіцит е/е зменшився через потепління, але залишається суттєвим ввечері та вночі - "Укренерго"

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА