14:44 16.06.2021

Кабмін затвердив Державну програму з безпеки польотів

2 хв читати
Кабмін затвердив Державну програму з безпеки польотів

Кабінет Міністрів України затвердив Державну програму з безпеки польотів.

Відповідне рішення ухвалено на засіданні уряду в середу.

Згідно із супутнім документом до проекту держпрограми, підставою для її розробки є реалізація заходів Національної транспортної стратегії України до 2030 року, ухваленої Кабміном 30 травня 2018 року, задля створення ефективної системи управління безпекою польотів на державному рівні й рівні суб'єктів авіаційної діяльності згідно з додатком 19 до Конвенції про міжнародну цивільну авіацію 1944 року.

Держпрограма, зокрема, визначає державну політику і цілі у сфері гарантування безпеки польотів.

У документі зазначено, що реалізація ефективної системи управління безпеки польотів здійснюватиметься шляхом впровадження положень Європейського регіонального плану з безпеки польотів та IKAO.

Передбачається, що Україна встановлює правила розслідування авіаційних подій та інцидентів відповідно до SARPs IKAO і/або Регламентів ЄС. Авіаційні події та серйозні інциденти з цивільними повітряними суднами розслідує Національне бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів із цивільними повітряними суднами (НБРЦА).

"Галузь цивільної авіації відповідатиме схваленому рівню ефективності гарантування безпеки польотів ALoSP, коли всі суб'єкти авіаційної діяльності беруть на себе відповідальність за безпеку польотів, добровільно дотримуються стандартів безпеки авіації та застосовують системний підхід до управління безпекою", - йдеться в додатку до документа.

Зазначається, що для досягнення високих стандартів безпеки польотів у цивільній авіації України встановлюються схвалені рівні ефективності гарантування безпеки польотів (ALoSP). Вони визначають рівень безпеки польотів у конкретній сфері авіадіяльності, який вважається прийнятним. Наприклад, рівень ефективного впровадження SARPs IKAO; частота і тяжкість наслідків авіаційних подій та інцидентів тощо.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дефіцит е/е значний протягом майже всієї доби, за винятком годин активної роботи ВДЕ - "Укренерго"

"Нафтогаз" готовий надати свою інфраструктуру для оперативного підключення газової генерації е/е і забезпечити її газом - СЕО

Харків'яни та жителі області отримають збільшену субсидію та пільгу на електроенергію в неопалювальний сезон

НБУ у середу послабив курс гривні на 9 коп.

Велика Британія збільшить свій внесок у Фонд підтримки енергетики на £20 млн

Україна увійде наступного опалювального сезону з запасами в ПСГ не менше 13 млрд куб. м – голова Нафтогазу

Шмигаль доручив затвердити графіки ремонтів енергооб'єктів і кроки щодо посилення їх захисту до початку опалювального сезону 2024/25 років

США виділять понад $190 млн на підтримку енергосектору України протягом п'яти років

Рада викликала керівника БЕБ

"Укренерго" обмежить промспоживачів і бізнес із 18:00 до 23:00, не виключає можливості аварійних відключень населення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА