13:50 30.06.2021

У 2021 році 5% від суми державного оборонного замовлення спрямовано на дослідно-конструкторські роботи

2 хв читати
У 2021 році 5% від суми державного оборонного замовлення спрямовано на дослідно-конструкторські роботи

Міністерство оборони України спрямувало 59% від суми державного оборонного замовлення на 2021 рік (22,5 млрд грн) на закупівлю сучасних зразків озброєння і військової техніки, 27% ДОЗ будуть спрямовані на ремонт і модернізацію наявного озброєння, а 5% - на дослідно-конструкторські роботи.

Як повідомляє прес-служба Міноборони в середу, відповідну заяву зробив в. о. директора департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міністерства оборони України полковник Владислав Шостак.

"Обсяг фінансування ДОЗ-2021 становить загалом 22,5 млрд грн. Левову частку коштів, а саме 59% від загальної суми, цього року спрямовано на закупівлю зразків озброєння і військової техніки, які виготовляють серійно. 27% бюджету ДОЗ ми використовуємо на модернізацію нашого озброєння і капітальний ремонт. А на фінансування забезпечення живучості арсеналів баз і складів, будівництва об'єктів для зберігання боєприпасів передбачено 9% від загальної суми. І ще 5% - це фінансування дослідно-конструкторських робіт. Серед них комплекси (роботи зі створення комплексів - ІФ) "Вільха" та "Нептун" корабельного базування, а також САУ "Богдана", - заявив Шостак.

Він зазначив, що наразі є 25 чинних розробок, які виконуються протягом більше ніж одного бюджетного року, оскільки вироби проходять державні та заводські випробування.

"Зброю створює не одне, а ціла кооперація підприємств. А тому виконання держоборонзамовлення - це тісна взаємодія з усіма виробниками тих чи інших виробів. І вже зараз ми налагодили таку тісну спільну роботу, що, як і минулого року, дає змогу уникнути зривів виконання ДОЗ", - наголосив Шостак.

Представник Міноборони уточнив, що державне оборонне замовлення на 2021 рік почало формуватися ще з липня 2020 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА