12:43 08.07.2021

Понад 90% іноземних працівників не шкодують, що залишилися в Польщі під час пандемії - соцопитування

3 хв читати
Понад 90% іноземних працівників не шкодують, що залишилися в Польщі під час пандемії - соцопитування

91,2% працівників-іноземців, які працюють у Польщі, заявили, що не шкодують про те, що залишилися в країні під час пандемії COVID-19, свідчать результати соціологічного дослідження "Трудові мігранти в Польщі під час пандемії", проведеного компанією EWL (Польща).

Водночас 4,6% опитаних зазначили, що шкодують про це, а 4,2% не змогли дати відповідь.

29,8% респондентів відповіли, що відчувають повну безпеку в Польщі під час пандемії, 34,6% - що скоріше відчувають безпеку, 25,1% - відчувають невпевненість, 5,8% - скоріше відчувають небезпеку, 4,7% - відчувають небезпеку.

36,4% зазначили, що через пандемію коронавірусу вони найбільше бояться втрати роботу, 27,7% - економічної кризи, 24,8% - необхідності повернення у свою країну.

15% осіб, які взяли участь в опитуванні, повідомили, що побоюються зменшення зарплати в Польщі під час пандемії, тоді як 12,9% бояться заразитися коронавірусом.

69,6% сказали, що не помітили посилення негативних стереотипів щодо іноземців у Польщі через епідемію, 14% - що помітили, а 16,4% не змогли дати відповідь на запитання.

50% респондентів зазначили, що залишилися в Польщі під час епідемії з огляду на те, що працювали в Польщі до початку пандемії і не хотіли змінювати планів, 36,7% - що хотіли продовжувати роботу в Польщі доти, доки це буде можливо, 24,3% - що їхні дозволи на законне проживання і працевлаштування були автоматично продовжені, 23% - що в їхній країні не вистачає роботи під час пандемії, 12,% - що відчувають себе у більшій безпеці в Польщі, ніж у своїй країні, 7,1% - що інакше не зможуть приїхати до Польщі протягом довгого періоду, 6,2% - що система охорони здоров'я Польщі працює краще, ніж у їхній країні.

51,6% опитаних зазначили, що приїхали до Польщі під час пандемії, оскільки в Польщі вищі заробітки, ніж у їхній країні, 37,7% планували це раніше і не хотіли змінювати своїх планів, 32,9% - оскільки в їхній країні погана політична й економічна ситуація, 26,6% - оскільки в Польщі вищий рівень життя, ніж у їхній країні, 24,1% - оскільки у їхній країні була відсутня робота під час пандемії, 18,2% - оскільки епідемія їх не хвилювала, 13,7% - оскільки втратили роботу у своїй країні під час пандемії, 6,6% - за рекомендацією друзів і близьких.

31% респондентів зазначив, що планує продовжувати працевлаштуватися в Польщі до кінця пандемії.

36,1% працівників-іноземців в Польщі заявили, що готові зробити щеплення проти COVID-19 у Польщі, якщо буде така можливість, 31,1% - що не готові, а 32% не змогли відповісти. 0,8% - вже зробили щеплення в процесі вакцинації.

51% опитаних повідомив, що хотіли б працювати в Німеччині, 48,1% - в Польщі, 25,9% - в Чехії, 25,1% - в США, 23% - в Канаді, 21,4% - в Норвегії.

Соцопитування проводили у квітні-травні 2021 року, в ньому взяли участь 620 респондентів. 92,4% опитаних - з України, 4,2% - з Білорусі, 2,3% - з Молдови, 1,1% - з інших країн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго" скасувала застосування аварійних відключень е/е

По всій Україні, крім трьох областей, від ранку неділі діють аварійні відключення е/е - "Укренерго".

У столиці, Київській, Одеській, Дніпропетровській, Дніпропетровській та Донецькій області запроваджено екстрені відключення - ДТЕК

Майже 100% дронів для ЗСУ розробляють в Україні, більшу частину в цьому секторі займає приватний бізнес

Україна експортувала морським коридором 50 млн т вантажів, відправивши 1737 суден - Мінвідновлення

"Укренерго" продовжило до кінця доби застосування лімітів енергоспоживання

Доходи загального фонду держбюджету в травні трохи знизилися до 151,6 млрд грн

Diia.City United закликала уряд прискорити запровадження е-бронювання та збільшити термін броні до 12 місяців

РФ завдала ударів по енергооб'єктах у п'яти областях, можливі зміни в обмеженні електропостачання - Міненерго

Націоналізовано активи компанії, пов'язаної з російським букмекером, на суму понад 1,8 млрд грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА