10:46 09.07.2021

Попит на п'ятирічні євробонди "Укрзалізниці" на $300 млн під історичну низьку для компанії ставку 7,875% вдвічі перевищив пропозицію

2 хв читати
Попит на п'ятирічні євробонди "Укрзалізниці" на $300 млн під історичну низьку для компанії ставку 7,875% вдвічі перевищив пропозицію

АТ "Укрзалізниця" відзначає високу зацікавленість інвесторів до випуску євробондів компанії на $300 млн.

Як повідомляється на сайті "Укрзалізниці" ввечері у четвер, за результатами прайсингу ставка прибутковості за єврооблігаціями становила 7,875% річних, що є нижче купона з випуску облігацій 2019 року.

"Інвестори проявили високу зацікавленість у фінансуванні товариства - попит на придбання вдвічі перевищив пропозицію компанії, заявки на фінансування отримані від 70 інвесторів, які переважно представляють Велику Британію та Швейцарію", - зазначено у повідомленні.

У компанії також наголосили, що за результатами зустрічей з інвесторами та прайсингу "Укрзалізниця" першою з квазісуверенних компаній у постковідний період залучає незабезпечене фінансування у розмірі $300 млн шляхом випуску облігацій участі в позиці у форматі Reg S терміном на п'ять років.

"На тлі складного попереднього фінансового року варто відзначити довіру інвесторів до "Укрзалізниці" як до відповідального позичальника, який належно обслуговує свої фінансові зобов’язання. Зважаючи на нормативні обмеження та відповідно обмежений ресурс на місцевому ринку, міжнародний ринок капіталу є надійною альтернативою та прозорим джерелом фінансування за ринковою ставкою для "Укрзалізниці", - зазначив в. о. голови компанії Іван Юрик.

Кошти, які будуть залучені під час випуску, будуть спрямовані на рефінансування наявного боргу з метою зниження вартості фінансування компанії та зменшення навантаження на її ліквідність.

"Отже, випуск облігацій не призведе до підвищення розміру кредитного портфеля "Укрзалізниці", а виключно знизить заборгованість у короткостроковому періоді, матиме позитивний вплив на кредитний рейтинг компанії", - наголошується у повідомленні.

Залучення фінансування організовано спільними лід-менеджерами та букранерами випуску - провідними міжнародними інвестиційними банками J.P. Morgan і Dragon Capital та за підтримки міністра інфраструктури України.

Як повідомлялося, міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings присвоїло планованому випуску п'ятирічних єврооблігацій "Укрзалізниці" (УЗ) очікуваний пріоритетний незабезпечений рейтинг "B (EXP)" і помістило його в список Rating Watch "Негативний".

У травні 2021 року "Укрзалізниця" фіналізувала угоду з АТ "Сбербанк" про часткову зміну графіка погашення заборгованості перед банком і планує поступово знизити вартість цього фінансування, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі компанії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА