10:45 06.09.2021

Бізнес готовий виділити вже близько 25 млн грн на відновлення столичного костелу Св. Миколая

2 хв читати
Бізнес готовий виділити вже близько 25 млн грн на відновлення столичного костелу Св. Миколая

Ініціатива голови компанії Rozetka Владислава Чечоткіна виділити 1 млн грн на відновлення постраждалого ввечері в п'ятницю, 3 вересня, від пожежі костелу Св. Миколая в Києві протягом вихідних здобула підтримку з боку вже понад 20 інших компаній, їхніх власників та керівників.

Про готовність виділити по 1 млн грн слідом за Чечоткіним заявили, зокрема, SD Capital та Альфа-Банк, чиї офіси розташовані навпроти костелу, Monobank, ПУМБ, ПриватБанк та Райффайзен Банк (усі - Київ).

До них приєдналися Ajax Systems, SAGA Development, "Нова пошта", Dragon Capital, Taryan Group, Arricano, бізнес-центри "Форум" і всюдиходи "Шерп".

Крім того, про виділення по 1 млн грн заявили ENSO, група компаній "Автострада", "Епіцентр К", Quarter Partners і девелоперська компанія UDP, Blackshield Capital, Smile Development, Євген Черняк.

Медична лабораторія "Діла" повідомила про намір надати 0,5 млн грн, Айбокс Банк - 1,78 млн грн, а президент Київської школи економіки Тимофій Милованов уже перерахував 0,1 млн грн.

Пожежа в костелі Св. Миколая виникла ввечері 3 вересня. За інформацією ДСНС, о 22:40 її локалізували, о 23:26 - ліквідували. Жертв і постраждалих немає. До гасіння пожежі було залучено 80 осіб і 16 одиниць техніки ДСНС. Вогонь пошкодив орган, внутрішнє оздоблення костелу. Впала люстра.

"Ми розуміємо, що повне відновлення костелу коштуватиме десятки мільйонів гривень. Так само, як і відновлення органу", - повідомив міністр культури та інформполітики Олександр Ткаченко, оприлюднивши рахунок Національного будинку органної та камерної музики, куди можна перераховувати гроші на ці цілі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА