19:46 22.09.2021

Польща домоглася участі у процедурі сертифікації Nord Stream 2 AG

2 хв читати
Польща домоглася участі у процедурі сертифікації Nord Stream 2 AG

Польська газова держкомпанія PGNiG домоглася включення до процедури сертифікації Федеральним мережевим агентством Німеччини (Bundesnetzagentur, BNetzA) оператора "Північного потоку-2" Nord Stream 2 AG як незалежного газотранспортного оператора, повідомила PGNiG.

PGNiG вважає, що Nord Stream 2 AG не відповідає за формою й суттю вимогам для сертифікації за преференційною моделлю незалежного мережевого оператора. Також польська сторона стверджує, що "позитивне рішення BNetzA поставить під загрозу безпеку постачань до ЄС та держав-членів".

"У процесі сертифікації ми також прагнутимемо до того, щоб власник "Північного потоку-2" не зміг уникнути застосування вимог поділу анбандлінгу, доступу третіх сторін та прозорих тарифів, які враховують вартість всього трубопроводу. Ми послідовно доводитимемо, що Nord Stream 2 AG не відповідає за формою й суттю вимогам до оператора трубопроводу, зокрема тим, що стосуються безпеки постачань і корпоративної структури компанії", - наведено в релізі заяву голови PGNiG Павла Маєвського.

Раніше PGNiG втрутилася в судовий процес у німецькому суді, де Nord Stream 2 AG намагалася домогтися звільнення "Північного потоку-2" від норм газової директиви ЄС.

Морський газопровід "Північний потік-2" потужністю 55 млрд куб. м газу на рік проходить від компресорної станції "Слов'янська" в Кінгісеппському районі Ленінградської області до балтійського узбережжя Німеччини. Укладання першої нитки завершилося на початку червня, другої - у вересні. Раніше в "Газпромі" говорили про намір розпочати постачання газу новою магістраллю ще у 2021 році. Потенційно нею може бути поставлено до кінця року 5,6 млрд куб. м газу, оцінили в російській компанії.

На початку вересня Федеральне мережеве агентство ФРН (Bundesnetzagentur) отримало документи на сертифікацію Nord Stream 2 AG як незалежного газотранспортного оператора. Розгляд документів й ухвалення рішення триватиме до чотирьох місяців. Потім рішення має бути передано Єврокомісії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА