10:47 08.10.2021

"Нафтогаз" закликав тепловиробників прискорити укладення мирових угод із погашення заборгованості за газ

2 хв читати
"Нафтогаз" закликав тепловиробників прискорити укладення мирових угод із погашення заборгованості за газ

НАК "Нафтогаз України" закликала тепловиробників прискорити роботу з укладення мирових угод про погашення заборгованості за газ для якнайшвидшого розблокування їхніх рахунків, своєчасного початку опалювального сезону та сталого його проходження, повідомила прес-служба компанії в п'ятницю.

За її даними, відповідний алгоритм врегулювання заборгованості правління "Нафтогазу" схвалило ще 7 вересня, а інформація про можливість укладання мирових угод доведена тепловикам через Міністерство розвитку громад та територій України 10 вересня.

Водночас майже за місяць з відповідними пакетами документів до компанії звернулися всього 15 ТКЕ із потенційних 60 підприємств-підписантів.

"Якнайшвидше укладення мирових угод із "Нафтогазом" вкрай важливо для зняття арешту з рахунків підприємств-боржників, своєчасного їх входження в опалювальний сезон, стабільного тепло- та гарячого водопостачання населення", - наголошують у НАК.

Відповідні угоди з ТКЕ, основний борг яких сягає менше ніж 10 млн грн, передбачають його виплату рівними частинами протягом 60 місяців. У свою чергу тепловиробники з великим боргом зможуть оплатити його рівними частинами протягом 72 місяців.

Крім того, пропонований компанією алгоритм врегулювання заборгованості передбачає відстрочку сплати штрафних та фінансових санкцій, які надалі підлягають списанню відповідно до порядку та способом, передбаченими законом №1730.

У "Нафтогазі" нагадали: укладання мирових угод про погашення заборгованості за газ є важливою складовою домовленостей, закріплених меморандумом про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та постачання гарячої води в опалювальному періоді 2021/2022 років, підписаним 30 вересня за участю Кабінету Міністрів України, Офісу президента України, "Нафтогазу", Асоціації міст України, Палати місцевих влад Конгресу місцевих і регіональних влад.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни (100% "Укргазвидобування" і 50%+1 акція ВАТ "Укрнафта"). Група є монополістом зі зберігання природного газу в підземних сховищах (100% "Укртрансгаз") і транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни (100% "Укртранснафта"), активно розвиває напрям постачань газу побутовим споживачам.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Час обмеження потужності енергопостачання для промисловості збільшився більш ніж удвічі

Сольський підбив підсумки за основними напрямами фінансування агросектору у 2022-2024 роках

"Епіцентр" фіксує зростання попиту на зарядні станції в 4,5 раза і готовий до можливого стрибка запитів на генератори

Дефіцит е/е значний протягом майже всієї доби, за винятком годин активної роботи ВДЕ - "Укренерго"

Харків'яни та жителі області отримають збільшену субсидію та пільгу на електроенергію в неопалювальний сезон

НБУ у середу послабив курс гривні на 9 коп.

Велика Британія збільшить свій внесок у Фонд підтримки енергетики на £20 млн

Україна увійде наступного опалювального сезону з запасами в ПСГ не менше 13 млрд куб. м – голова Нафтогазу

Шмигаль доручив затвердити графіки ремонтів енергооб'єктів і кроки щодо посилення їх захисту до початку опалювального сезону 2024/25 років

Рада викликала керівника БЕБ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА