16:29 21.10.2021

ВР ухвалила закон про енергоефективність

2 хв читати
ВР ухвалила закон про енергоефективність

Верховна Рада України ухвалила закон про енергетичну ефективність - законопроект №4507 від 17 грудня 2020 року на засіданні в четвер підтримали 282 народні депутати.

Авторами відповідної законодавчої ініціативи стали депутати фракції "Слуга народу", зокрема Сергій Нагорняк, Андрій Жупанин і голова енергокомітету Андрій Герус, а також депутат від фракції "Європейська солідарність" Михайло Бондар, депутат від фракції "Батьківщина" Альона Шкрум та Вадим Івченко, від фракції "Голос" - Леся Василенко та Інна Совсун.

Як повідомляв раніше Нагорняк, документ містить передумови до створення майже 1 млн робочих місць в Україні, а також можливості для зростання ВВП.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, його розроблено, зокрема, на виконання договору про заснування Енергетичного співтовариства й Угоди про асоціацію з ЄС.

Законопроект, зокрема, пропонує встановлювати цільовий показник щорічного скорочення споживання енергії, який має становити щонайменше 0,7% від сукупного річного обсягу постачань енергії споживачам енергопостачальними організаціями, усередненого за період із 1 січня 2013 року до 31 грудня 2015 року.

Крім того, передбачається встановлення вимог до екодизайну енергоспоживальних продуктів і послуг, а також вимоги до рівня енергоефективності до закупівель та оренди будівель держорганами влади й органами місцевого самоврядування.

Відповідно до законопроекту, за допомогою держпідтримки запроваджуються заходи стимулювання встановлення інтелектуальних систем обліку енергії, зокрема побутовими споживачами.

Положення законопроекту передбачають врегулювання діяльності з енергоаудиту, що включає порядок й особливості кваліфікації енергоаудиторів, процедури здійснення енергоаудиту.

Автори законопроекту пропонують популяризувати інструменти енергоефективності серед населення, а також стимулювати розвиток енергосервісу, законодавчо врегулювавши ці питання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА