12:30 27.11.2021

Секретаріат Енергоспівтовариства погодив остаточну сертифікацію "Укренерго"

2 хв читати
Секретаріат Енергоспівтовариства погодив остаточну сертифікацію "Укренерго"

Секретаріат Енергетичного співтовариства підтвердив можливість остаточної сертифікації оператора системи передачі НЕК "Укренерго", повідомила член Національної комісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Ольга Бабій.

"Секретаріат Energy Community підтвердив незалежність НЕК "Укренерго" і надав згоду на остаточну сертифікацію українського оператора системи передачі", - написала Бабій на своїй сторінці у Facebook у суботу.

Вона зазначила, що проходження сертифікації відповідно до вимог та стандартів Євросоюзу необхідне для об’єднання української енергетичної системи з європейською.

Заступник міністра енергетики з євроінтеграції Ярослав Демченков, зі свого боку, зазначив, що це рішення Енергетичного співтовариства є основою для Національного енергетичного регулятора, щоб ухвалити остаточне рішення про сертифікацію оператора,

"Сертифікація підтверджує, що оператор та його акціонер – Міністерство енергетики здійснюють свою роботу та взаємодіють відповідно до вимог та стандартів ЄС, зокрема Третього енергопакета", – написав він на своїй сторінці у Facebook у суботу.

За його словами, отримати згоду на сертифікацію вдалося, незважаючи на те, що було багато коментарів щодо ризику для неї через перехід НЕК в управління Міненерго.

"Потрібно було багато пояснювати, що "Укренерго" за європейськими стандартами має бути незалежним від міністерства як власника і діяти відповідно до міжнародних стандартів корпоративного управління, а не звичного вертикального керівництва держкомпаніями", – зазначив заступник міністра.

Як повідомлялося, НКРЕКП 1 жовтня ухвалила попереднє рішення про сертифікацію "Укренерго" за моделлю ISO з урахуванням переходу компанії з управління Міністерства фінансів до Міністерства енергетики.

Водночас регулятор скасував ухвалене в червні попереднє рішення про сертифікацію (№901 від 2 червня 2021 року).

НКРЕКП ухвалює рішення про остаточну сертифікацію після ухвалення рішення секретаріатом Енергоспівтовариства.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА