13:11 13.12.2021

Українська "дочка" Сбербанку Росії змінила назву на МР Банк

1 хв читати

Українська "дочка" Сбербанку Росії змінила назву на АТ "МР Банк"(АТ "Міжнародний резервний банк"), свідчить Єдиний держреєстр юридичних осіб і осіб-підприємців.

Згідно з Opendatabot, зміна назви відбулася 10 грудня.

Як повідомлялося, Сбербанк Росії постановив змінити назву дочірнього АТ "Сбербанк" (Київ) на АТ "МР Банк" (АТ "Міжнародний резервний банк"), про що свідчить рішення Сбербанку Росії від 27 вересня, оприлюднене на його сайті. Згідно з ним, акціонер також уповноважив правління банку самостійно приймати рішення щодо порядку та умов використання нових знаків для товарів і послуг (ТМ).

Раніше з посиланням на матеріали Українського патентного відомства повідомлялося, що Сбербанк ще у 2018-2019 роках подав до Укрпатенту заявки на реєстрацію назв "Міжнародний резервний банк" (МРБ) українською, російською та англійською мовами, а також пов'язані з цим торговельні знаки.

Верховний Суд України у серпні 2021 року підтримав позицію державного Ощадбанку (Київ) та заборонив українській "дочці" найбільшого російського банку використовувати торговельну марку "Сбербанк" в Україні.

Сбербанк (раніше – дочірній банк Сбербанку Росії, раніше – банк "НРБ") засновано 2001 року. Його єдиним власником є Сбербанк Росії.

Згідно з даними НБУ, станом на 1 жовтня 2021 року Сбербанк за розміром загальних активів посідав 10-те місце (58,397 млрд грн) серед 71 банку, що діяв в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Доходи загального фонду держбюджету у квітні знизилися до 153,6 млрд грн

НБУ у вівторок зміцнив курс гривні на 15 коп.

НБУ завершує розробку законопроєкту про систему страхування воєнних ризиків в Україні

Довгострокове контрактування дозволить вітчизняним виробникам оборонної продукції розширити виробництво - "Українська бронетехніка"

Скасування ЄС мита допомогло українському ГМК під час війни, але потрібно прибрати з євроринку російську продукцію - менеджер "Метінвесту"

Миколаїв просить у Кабміну та Верховної Ради дозволу спрямовувати на відновлення житла кошти з місцевого бюджету

Мінфін США продовжив до листопада дозвіл на пов'язані з енергетикою операції з російськими банками

Дві шахти на Донеччині були знеструмлені через обстріл, аварійної допомоги з Європи 29 квітня не залучали - Міненерго

НБУ в понеділок послабив курс гривні на 6 коп.

"Українська біржа" заявляє про відсутність підстав позбавлення її ліцензії та готова юридично відстоювати свою правоту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА