20:25 15.12.2021

"Укртранснафта" оголосила про пошук замовників на транспортування нафтопродуктопроводом СЗН

3 хв читати
"Укртранснафта" оголосила про пошук замовників на транспортування нафтопродуктопроводом СЗН

АТ "Укртранснафта" оголосила про пошук потенційних замовників послуг на транспортування магістральним нафтопродуктопроводом "Самара – Західний напрямок" (СЗН).

Згідно з оголошенням на сайті компанії, заявки від потенційних постачальників палива для його транспортування приймаються до 30 грудня 2021 року.

"Укртранснафта" зазначає, що нафтопродуктопровід заповнений дизельним паливом третіх осіб, яке не є власністю товариства, тому основною вимогою для потенційних замовників послуг є гарантування наявності у його власності технологічного обсягу нафтопродукту 70-140 тис. тонн (залежно від маршруту транспортування), який буде повернений після закінчення терміну дії договору про транспортування протягом 1-3 місяців, або викуплений компанією для потреб.

"Укртранснафта" також уточнила п'ять критеріїв, відповідно до яких відбиратимуться пропозиції потенційних замовників:

- гарантування замовлення на транспортування щонайменше на один рік на умовах "качай або плати";

- гарантування транспортування не менше ніж 100 тис. тонн нафтопродуктів на місяць (1,2 млн тонн на рік);

- гарантування оплати послуг за умов 100% передоплати вартості транспортування;

- зобов'язання замовника щодо страхування ризиків втрати прийнятих до транспортування нафтопродуктів внаслідок зловмисного пошкодження нафтопродуктопроводу;

- розкриття повної інформації про кінцевих бенефіціарів для аналізу можливого застосування до нього або пов'язаних з ним осіб обмежувальних заходів (санкцій) ООН, ЄС або США.

Тарифи на транспортування нафтопродуктів територією України, за умови відповідності замовника п'ятьма критеріями, за маршрутами транспортування становитимуть (усі – без ПДВ):

- кордон Білорусь/Україна – ЛВДС "Новоград-Волинський" (Україна) – еквівалент $7 за одну метричну тонну нафтопродукту, зданого в кінцевій точці маршруту;

- кордон Білорусь/Україна – ЛВДС "5С" (Україна) – еквівалент $8 за одну метричну тонну нафтопродукту, зданого в кінцевій точці маршруту;

- ЛВДС "5С" (Україна) – ПСП "Нірбогдань" (Угорщина), ПСП "Тисауйварош" (Угорщина) – еквівалент $10 за одну метричну тонну нафтопродукту, зданого в кінцевій точці маршруту;

- кордон Білорусь/Україна – ПСП "Нірбогдань", ПСП "Тісауйварош" – еквівалент $15 за одну метричну тонну нафтопродукту, зданого у кінцевій точці маршруту.

Тарифи на транспортування нафтопродуктів територією України за умови невідповідності замовника критеріям 1-2 безпосередньо залежатимуть від запропонованих обсягів транспортування та обговорюватимуться окремо.

За даними агентства "Інтерфакс-Україна", найбільш ймовірним замовником послуг з транспортування СЗН є трейдер Coral Energy.

Як повідомлялося, ділянка нафтопродуктопроводу СЗН протяжністю близько 1,1 тис. км призначена для прокачування дизельного палива з РФ і Білорусі як для внутрішніх потреб України, так і для транзиту до Європи, зокрема, до Угорщини. Проектна потужність магістралі – 3,5 млн тонн на рік.

Трубопровід збудований за часів СРСР і після проголошення незалежності України мав перейти у власність держави на підставі правонаступництва як магістральний. Водночас, структура російської "Транснафти" не передала його у власність України.

Українська ділянка СЗН довгий час належала ТОВ "Прикарпатзахідтранс" (Рівне), але в результаті судових розглядів була повернута у власність держави на початку 2021 року.

Переможцем конкурсу на керуючого активами української ділянки нафтопродуктопроводу стала "Укртранснафта", яка у вересні 2021 року отримала всі необхідні документи для експлуатації української гілки СЗН та підтвердила готовність відновити його роботу.

"Укртранснафта", 100% акцій якої перебувають у управлінні НАК "Нафтогаз України", є оператором нафтотранспортної системи країни.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА