13:57 01.02.2022

PGNiG та ERU уклали контракт на постачання американського СПГ в Україну

2 хв читати
PGNiG та ERU уклали контракт на постачання американського СПГ в Україну

Польська PGNiG закупила у США партію скрапленого природного газу (СПГ) для постачання до українського кордону для ERU Europe, повідомила "ЕРУ Трейдінг" у пресрелізі у вівторок.

"Танкер з американським СПГ прибуде до термінала СПГ президента Леха Качинського в Свіноуйсьці наприкінці лютого цього року. Після регазифікації паливо подається в польську газотранспортну систему. ERU отримуватиме придбане паливо на сполученні між Польщею та Україною до кінця березня 2022 року", – йдеться в документі.

Як поінформували в "ЕРУ Трейдінг", це вже друге постачання газу в Україну, здійснене PGNiG та ERU на основі закупівлі американського СПГ. Перше постачання відбулося понад два роки тому. Тоді танкер із придбаним вантажем прибув на термінал Свіноуйсьце у листопаді 2019 року. ERU отримало паливо через з'єднання у Германовіце.

"Це чергова поставка американського СПГ в Україну, здійснена компанією PGNiG у співпраці з ERU, яка є нашим стратегічним торговим партнером на українському ринку. Хороші відносини, побудовані роками, особливо важливі зараз, у період великої турбулентності на газовому ринку в Європі", - заявив голова правління PGNiG SA Павел Маєвський (Paweł Majewski), слова якого наведено в пресрелізі.

За його словами, інвестиції Польщі в газову інфраструктуру останніми роками дають змогу посилити енергетичну безпеку регіону, забезпечити клієнтам доступ до диверсифікованих джерел природного газу.

У свою чергу, як заявив керуючий партнер ERU Дейл Перрі, нині завдання диверсифікації постачання палива, особливо СПГ, - "це відповідальність не лише держави, а й приватних компаній", йдеться в пресрелізі.

"Для ERU честь укласти нову угоду зі своїм довгостроковим партнером PGNiG щодо імпорту американського СПГ в Україну", - наголосив він.

"Енергетичні ресурси України" – група компаній з іноземними інвестиціями, що спеціалізується на реалізації проєктів в українській енергетиці. Група "ЕРУ" належить Ярославу Мудрому та Дейлу Перрі.

ERU Management Services LLC – американська материнська компанія, що входить до складу групи та здійснює трейдингові операції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА