11:57 04.02.2022

Україна на три дні відключить транскордонні ЛЕП із Білоруссю, у Мінську не бояться наслідків

1 хв читати
Україна на три дні відключить транскордонні ЛЕП із Білоруссю, у Мінську не бояться наслідків

Україна 24-26 лютого відключить транскордонні з Білоруссю лінії електропередачі, але це не вплине на білоруську енергосистему, заявляє білоруське Міненерго.

"Рішення України про відключення транскордонних ліній електропередачі не вплине на роботу енергосистеми Білорусі. Відповідно до двосторонніх угод, що діють між національними операторами, українська сторона в установленому порядку погодила свої дії з білоруською стороною та поінформувала про те, що відключення заплановано на 24-26 лютого 2022 року", - йдеться у повідомленні Міненерго Білорусі.

У відомстві нагадали, що у квітні 2021 року Білорусь успішно провела випробування енергосистеми з відключенням транскордонних ліній електропередачі з Литвою, які було організовано в межах перевірки надійності роботи білоруської енергосистеми з урахуванням планованого виходу енергосистем країн Балтії з енергокільця БРЕЛЛ (об'єднує Білорусь, Росію, Естонію, Латвію та Литву).

"Випробування продемонстрували технічну можливість білоруської енергосистеми працювати без зв'язків із литовською та підтвердили достатність розроблених технічних заходів щодо покращення надійності електропостачання прикордонних енергетичних вузлів, зокрема в умовах реалізації ремонтної кампанії", - наголошується у повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна увійде наступного опалювального сезону з запасами в ПСГ не менше 13 млрд куб. м – голова Нафтогазу

Шмигаль доручив затвердити графіки ремонтів енергооб'єктів і кроки щодо посилення їх захисту до початку опалювального сезону 2024/25 років

США виділять понад $190 млн на підтримку енергосектору України протягом п'яти років

Рада викликала керівника БЕБ

"Укренерго" обмежить промспоживачів і бізнес із 18:00 до 23:00, не виключає можливості аварійних відключень населення

Енергетики повернули світло понад 50 тис. абонентам, відключеним унаслідок повітряної атаки РФ уранці середи - Міненерго

Кабмін створив штаб підготовки до опалювального сезону

Кабмін змінив умови оренди держмайна на час воєнного стану: Хто зможе не платити

Кабмін пропонує ВР ратифікувати Угоду про вільну торгівлю з Туреччиною

Кількість вакансій на ринку праці зросла до нового рекорду з початку війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА