16:43 04.04.2022

KSE Institute збільшив оцінку збитків інфраструктурі України від агресії РФ до $68 млрд

2 хв читати
KSE Institute збільшив оцінку збитків інфраструктурі України від агресії РФ до $68 млрд

Збитки інфраструктурі України від війни в країні станом на 1 квітня 2022 року KSE Institute оцінив у $68,2 млрд, або майже в 2 трлн грн, при цьому за минулий тиждень оцінка збитків зросла на $5 млрд, повідомляється у пресрелізі аналітичного підрозділу Київської школи економіки (КШЕ) KSE Institute.

"На понад $5 млрд за останній тиждень зросли збитки, нанесені інфраструктурі України в ході війни. Станом на 1 квітня загальна сума збитків вже сягнула понад $68,2 млрд або майже 2 трлн грн", – зазначив KSE Institute, посилаючись на аналіз даних у межах проєкту "Росія заплатить".

З початку воєнної агресії Росії 24 лютого в Україні пошкоджено, зруйновано або захоплено щонайменше 533 навчальних заклади, 300 дитячих садків, 196 медичних закладів, 129 заводів та підприємств. За оцінками Міністерства розвитку громад та територій, пошкоджено або зруйновано 6 800 житлових будинків, KSE Institute оцінює загальний обсяг пошкодженої/зруйнованої житлової нерухомості у майже 26 млн кв. м.

"Крім того, внаслідок війни постраждали щонайменше 54 адміністративних будівель, 266 мостів та мостових переходів, 10 військових аеродромів, 8 аеропортів та 2 порти. Під час повномасштабного вторгнення окупанти завдали збитків Україні, зруйнувавши або пошкодивши 64 релігійних споруди та 51 культурний об’єкт", - зазначили аналітики.

Як повідомлялося, Офіс президента, Міністерство економіки та аналітичний центр при Київській школі економіки KSE Institute запустили проєкт "Росія заплатить" - портал зі збору інформації про зруйновані об'єкти в країні внаслідок повномасштабної війни Росії проти України.

На спеціальному сайті https://damaged.in.ua/ можна надати інформацію про збитки, завдані внаслідок війни проти України. Надалі ця інформація буде використана українським урядом як докази у міжнародних судах для відшкодування Росією завданих збитків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА