08:30 14.04.2022

Для захисту трудових прав українців, переміщених за кордон, необхідно обговорювати можливість для них залишатися податковими резидентами України - Мінсоцполітики

2 хв читати
Для захисту трудових прав українців, переміщених за кордон, необхідно обговорювати можливість для них залишатися податковими резидентами України - Мінсоцполітики

Міністр соціальної політики Марина Лазебна заявляє, що для захисту трудових прав українців, переміщених до інших країн, необхідно обговорювати можливість для них залишатися податковими резидентами України або принаймні сплачувати за них в Україні соціальні внески.

"Міністр соціальної політики України Марина Лазебна представила напрацьований Мінсоцполітики проєкт звернення України до Європейської Комісії щодо спільних дій ЄС та України стосовно захисту соціальних прав українців під час російської агресії", - йдеться у повідомленні пресслужби міністерства.

Зазначається, що напрацьоване звернення фактично є пропозицією спільної розробки довгострокової транскордонної політики захисту прав українців, які перемістилися до інших країн.

Міністр наголосила, що не можна затягувати його направлення до Єврокомісії, адже від таких кроків залежить, чи буде Україна суб’єктом при формуванні такої транскордонної політики, повноцінним партнером інших країн, або залишиться спостерігачем.

"Міністр зазначила, що Україна вдячна урядам країн-партнерів за допомогу нашим людям, але усвідомлює, що у Європі зараз відбувається міграційна криза через війну Росії проти України. Соціальна інфраструктура країн, які прийняли найбільше українців, перевантажена. Так не може тривати довго", - йдеться у повідомленні.

У зв'язку з цим, на думку Лазебної, єдиний спосіб надійно захистити права українців у цій ситуації – вже зараз із країнами Євросоюзу спільно планувати скоординовані програми, які з одного боку захищатимуть права наших громадян незалежно від країни перебування, а з іншого - забезпечать поступовий перехід переміщених українців на самозабезпечення.

"При цьому для захисту трудових прав українців, переміщених до інших країн, необхідно обговорювати можливість для них залишатися податковими резидентами України, або принаймні щоб за них сплачувались в Україну соціальні внески, аби в подальшому люди мали необхідний стаж для пенсійного забезпечення та інші соціальні гарантії. Також сплата в Україні соціального внеску за наших громадян, які працюють в інших кранах, зміцнюватиме фінансову стійкість солідарної пенсійної системи, що дуже важливо в умовах воєнного стану", – наголосила Лазебна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Феросплавні заводи розглядають можливість запуску підприємств після простою з жовтня 2023 року

НБУ в п'ятницю опустив офіційний курс гривні ще на 17 коп. - до 39,72 грн/$1

Акціонери ПФТС схвалили і збільшення СК вдвічі, і можливу здачу ліцензії, біржа розраховує на діалог з регулятором

Кабмін виділив майже 7,2 млрд грн на відновлення енергосистеми України - Шмигаль

Інфляція в Україні у квітні 2024 р. знизилася до 0,2%, у річному виразі збереглася на рівні 3,2% - Держстат

Шмигаль: Ситуація в енергетиці зараз одна з найскладніших, іще раз закликаю до економії

Для бізнесу та промисловості Києва з 18:00 п'ятниці до 07:00 суботи запроваджуються обмеження споживання електроенергії

Час обмеження потужності енергопостачання для промисловості збільшився більш ніж удвічі

Сольський підбив підсумки за основними напрямами фінансування агросектору у 2022-2024 роках

"Епіцентр" фіксує зростання попиту на зарядні станції в 4,5 раза і готовий до можливого стрибка запитів на генератори

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА