11:50 21.06.2022

ВР повернула мита та ПДВ на імпорт із 1 липня - нардеп Железняк

1 хв читати
ВР повернула мита та ПДВ на імпорт із 1 липня - нардеп Железняк

Верховна Рада повернула мита та податок на додану вартість (ПДВ) на імпорт товарів, зокрема автомобілів, із 1 липня, повідомив заступник голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк.

Як повідомив він у телеграм-каналі у вівторок, депутати підтримали відповідний урядовий законопроєкт №7418 за основу та в цілому 234 голосами за необхідних 226.

Раніше профільний комітет рекомендував ВР підтримати урядовий законопроєкт №7418 за основу та в цілому, хоча депутати зареєстрували три альтернативні проєкти закону.

Урядовий законопроєкт №7418 містить поправки до Податкового кодексу та інших законів про повернення всіх мит та ПДВ на імпортні товари, зокрема на автомобілі. Він також пропонує відновити оподаткування, яке було скасоване законом №2142, для товарів, які ввозять платники єдиного податку першої-третьої групи, оскільки в середньому за місяць бюджет за цією пільгою втрачає близько 3 млрд грн ввізного мита.

Як повідомлялося, з 6 квітня Верховна Рада звільнила імпорт товарів в Україну від ввізного мита та ПДВ для платників єдиного податку першої-третьої групи, які сплачують податок за ставкою 2% від обороту, а також встановила спрощену форму розмитнення. Депутати також повністю звільнили від оподаткування імпорт транспортних засобів громадянами та суб'єктами спрощеної системи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА