17:55 05.08.2022

Україна має транспортувати від 5 млн тонн сільгоспкультур на місяць, щоб вивезти новий і минулорічний урожай – міністр Сольський

1 хв читати
Україна має транспортувати від 5 млн тонн сільгоспкультур на місяць, щоб вивезти новий і минулорічний урожай – міністр Сольський

Україна в цьому сезоні може експортувати 70 млн тонн врожаю зернових і олійних культур нинішнього і торішнього врожаю, для цього необхідно експортувати не менше ніж 5 млн тонн/місяць, тоді як за підсумками липня цей показник наблизився до 3 млн тонн/місяць.

"Близько 18-19 млн тонн у нас ще залишається з минулого сезону. Тобто нам потрібно вивезти близько 70 млн тонн продукції протягом року, до наступного врожаю. Це близько 5 млн тонн на місяць. Цифра велика, але вона звична для українського бізнесу і пов'язаних з ним органів. Вони з нею впораються, якщо не будуть перешкоджати", - заявив в ефірі Всеукраїнського телемарафону міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський.

Міністр нагадав, що відомство напередодні збільшило прогноз врожаю зернових і олійних в Україні в 2022 році на 5-7 млн тонн - до 65-67 млн тонн з 60 млн тонн. З них 50 млн можна експортувати у вигляді сільгоспсировини або продуктів його переробки, таких як рослинна олія і шрот.

Він уточнив, що в липні без урахування розблокування морпортів Україна наростила експорт агропродукції автомобільним, залізничним і річковим транспортом до показника в 3 млн тонн.

"Транспортні органи, бізнес, Мінагрополітики, які мають до цього причетність, активно працюють, ринок лібералізований, конкурентний і дуже активний", - підсумував міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго" продовжило до кінця доби застосування лімітів енергоспоживання

Доходи загального фонду держбюджету в травні трохи знизилися до 151,6 млрд грн

Diia.City United закликала уряд прискорити запровадження е-бронювання та збільшити термін броні до 12 місяців

РФ завдала ударів по енергооб'єктах у п'яти областях, можливі зміни в обмеженні електропостачання - Міненерго

Націоналізовано активи компанії, пов'язаної з російським букмекером, на суму понад 1,8 млрд грн

Аграріям із чинною бронню на мобілізацію автоматично пролонговано її на 1 місяць

"Укренерго" запроваджує ліміти споживання на перший день літа з 18:00 до 23:00

"Укренерго" попереджає про ймовірне повернення до обмежень е/е через можливий дефіцит

Кабмін встановив із 1 червня тариф на е/е для населення в 4,32 грн/кВт-год - перший заступник голови енергокомітету Ради

Країни ЄС згодні координувати зусилля для скорочення імпорту енергоносіїв із РФ до нуля - єврокомісар

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА