12:46 15.09.2022

Україна отримала перші EUR500 млн із пакету Екстрених заходів солідарності від ЄІБ

2 хв читати
Україна отримала перші EUR500 млн із пакету Екстрених заходів солідарності від ЄІБ

Україна отримала перші виплати у розмірі EUR500 млн негайної допомоги для задоволення невідкладних потреб у рамках другого пакету Екстрених заходів солідарності від Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) на загальну суму EUR1,59 млрд.

"Перші виплати у розмірі EUR500 млн допоможуть українському уряду покрити першочергові короткострокові фінансові потреби, забезпечити терміновий ремонт пошкоджених доріг, мостів та залізничної інфраструктури", - наголошується у повідомленні банку у четвер.

Згідно з ним, кошти слугуватимуть підтримкою для стратегічних державних підприємств "Укравтодор" та "Укрзалізниця". Ремонт залізничного сполучення, доріг та мостів допоможе країні продовжувати перевезення людей, вантажу та зерна, а оскільки Україна є одним із найбільших експортерів зерна у світі, ці важливі заходи сприятимуть відновленню економіки країни та покращенню сполучення з ЄС.

ЄІБ нагадує, що перший пакет екстреної підтримки у розмірі EUR668 млн був повністю перерахований протягом місяця після початку повномасштабної та неспровокованої війни Росії проти України.

Другий пакет підтримки у розмірі EUR1,59 млрд, підкріплений гарантіями з бюджету ЄС, складається з двох блоків: негайна підтримка на загальну суму EUR1,05 млрд, із яких EUR0,5 млрд було перераховано 14 вересня, а подальші виплати заплановані на найближчі дні, а також відновлення проєктів, що фінансуються ЄІБ в Україні, на загальну суму EUR540 млн у міру їх виконання.

"Цей екстрений пакет було підготовлено спільно з Європейською комісією, щоб допомогти Україні задовольнити її невідкладні фінансові потреби - від ремонту інфраструктурних мереж до надання базових послуг населенню. Ми тісно співпрацюємо з урядом України, щоб гарантувати, що країна може надалі виконувати та відновлювати свої найважливіші функції перед лицем таких величезних викликів та страждань", - наведено у релізі слова президента ЄІБ Вернера Хоєра.

Міністр фінансів України Сергій Марченко подякував ЄС та ЄІБ за солідарність із Україною.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Час обмеження потужності енергопостачання для промисловості збільшився більш ніж удвічі

Сольський підбив підсумки за основними напрямами фінансування агросектору у 2022-2024 роках

"Епіцентр" фіксує зростання попиту на зарядні станції в 4,5 раза і готовий до можливого стрибка запитів на генератори

Дефіцит е/е значний протягом майже всієї доби, за винятком годин активної роботи ВДЕ - "Укренерго"

"Нафтогаз" готовий надати свою інфраструктуру для оперативного підключення газової генерації е/е і забезпечити її газом - СЕО

Харків'яни та жителі області отримають збільшену субсидію та пільгу на електроенергію в неопалювальний сезон

НБУ у середу послабив курс гривні на 9 коп.

Велика Британія збільшить свій внесок у Фонд підтримки енергетики на £20 млн

Україна увійде наступного опалювального сезону з запасами в ПСГ не менше 13 млрд куб. м – голова Нафтогазу

Шмигаль доручив затвердити графіки ремонтів енергооб'єктів і кроки щодо посилення їх захисту до початку опалювального сезону 2024/25 років

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА