16:29 12.12.2022

Законопроєкт №5655 ставить обраних забудовників у привілейоване становище стосовно інших - Асоціація міст України

2 хв читати
Законопроєкт №5655 ставить обраних забудовників у привілейоване становище стосовно інших - Асоціація міст України

Законопроєкт "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери містобудівної діяльності" №5655 обов'язково має бути доопрацьований, заявляє Асоціація міст України (АМУ), що виступає категорично проти його ухвалення в наявному вигляді, оскільки згідно з цим документом обмежуються права місцевого самоврядування.

"Законопроєкт в обов'язковому порядку потрібно доопрацювати для виключення положень щодо приватних уповноважених осіб щодо містобудівного контролю. Адже згідно з проєктом передбачено передання функції держави та місцевого самоврядування підприємницьким структурам. Це ставить одних суб'єктів господарювання у привілейоване становище стосовно інших, що суперечить ч. 2 ст. 5 та ч. 4 ст. 13 Конституції України", - йдеться у заяві АМУ на її сайті.

Зазначається, що 8 грудня асоціація вкотре звернулася до голови профільного комітету Верховної Ради щодо законопроєкту №5655, представивши численні зауваження та пропозиції.

В АМУ, зокрема, вважають за необхідне демонополізувати право підпису керівника органу містобудування. "Адже це зупинить усі процеси в будь-якій громаді, тим більше у місті-мільйоннику", - кажуть в асоціації.

Серед інших вимог АМУ: запровадження відповідальності адміністраторів електронної системи за строки надання послуг, за хибність введених ними даних та за ненадання послуг; створення можливостей для зупинення самовільного будівництва та приведення норм проєкту у відповідність до Цивільного кодексу України.

Асоціація міст України також нагадала про необхідність проведення погоджувальних рад із представниками Мінцифри, Мінкультури та Національного агентства щодо запобігання корупції.

Як повідомлялося, 1 грудня законопроєкт №5655 було знято з розгляду парламентом. Напередодні, 28 листопада, Асоціація міст України зверталася із пропозиціями місцевого самоврядування до законопроєкту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА