06:24 20.12.2022

Уряд допоміг Києву з погашенням єврооблігацій-2022 і продовженням рейтингів

2 хв читати
Уряд допоміг Києву з погашенням єврооблігацій-2022 і продовженням рейтингів

Уряд України звернувся до Національного банку України із клопотанням надати дозвіл Києву на погашення залишку виплат за єврооблігаціями 15 грудня цього року у розмірі $28,77 млн основного боргу та $2,16 млн відсотків.

"Повне та своєчасне виконання своїх боргових зобов'язань під час воєнного стану відіграє ключову роль у створенні позитивної кредитної історії м.Києва. Місто в грудні 2022р. має остаточно розрахуватися за своїми зовнішніми борговими зобов'язаннями. Нездійснення цього платежу може призвести до дефолту, додаткових витрат, пов'язаних із реструктуризацією боргу, збільшення витрат на обслуговування боргу та втрату репутації надійного емітента", – зазначив уряд у розпорядженні №1120 від 9 грудня, оприлюдненому на його сайті.

Згідно з ним, Київ раніше вже своєчасно погасив решту боргу за цими єврооблігаціями, сумарно випущеними на $115,07 млн під 7,5% річних.

Крім того, уряд також звернувся до Нацбанку сприяти оплаті Києвом послуг рейтингових агентств: $30 тис. агентству Fitch, $50,2 тис. агентству Moody`s і $35 тис. агентству S&P.

Кабмін пояснив необхідність підтримки рейтингових оцінок міста двома договорами з ЄБРР та обігом на ринку трьох випусків внутрішніх облігацій міста на 1,1 млрд грн.

Як повідомлялося, згідно з постановою НБУ від 24 лютого 2022 року №18 "Про роботу банківської системи у період запровадження воєнного стану" банкам забороняється здійснювати транскордонне переведення валютних цінностей з України…., крім випадків їх здійснення на підставі окремих дозволів (рішень) Національного банку, ухвалених на підставі розпоряджень Кабінету Міністрів. Розпорядження повинне містити, зокрема, клопотання про надання дозволу на проведення відповідної валютної операції.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄС остаточно схвалив "торговельний безвіз" для України - Шмигаль

Обмеження енергоспоживання для промисловості повертаються на вечір - "Укренерго"

Офіційний курс гривні може знизитися влітку до 40 грн/$1 і нижче у зв'язку з новими кроками валютної лібералізації - банкіри

Мінсільгосп США прогнозує скорочення врожаю пшениці в Україні у 2024р на 8,7% і кукурудзи на 12,9%

Феросплавні заводи розглядають можливість запуску підприємств після простою з жовтня 2023 року

НБУ в п'ятницю опустив офіційний курс гривні ще на 17 коп. - до 39,72 грн/$1

Акціонери ПФТС схвалили і збільшення СК вдвічі, і можливу здачу ліцензії, біржа розраховує на діалог з регулятором

Кабмін виділив майже 7,2 млрд грн на відновлення енергосистеми України - Шмигаль

Інфляція в Україні у квітні 2024 р. знизилася до 0,2%, у річному виразі збереглася на рівні 3,2% - Держстат

Шмигаль: Ситуація в енергетиці зараз одна з найскладніших, іще раз закликаю до економії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА