12:44 21.12.2022

Держподаткова служба усунула керівництво Львівської податкової після моніторингу відшкодування ПДВ – Гетманцев

3 хв читати
Держподаткова служба усунула керівництво Львівської податкової після моніторингу відшкодування ПДВ – Гетманцев

 Керівництво Державної податкової служби відсторонило керівництво Головного управління ДПС у Львівській області в повному складі за результатами моніторингу відшкодування ПДВ у 2022 році, голова профільного комітету ВР Данило Гетманцев та голова Львівської ОВА Максим Козицький обмінялися взаємними випадами, а Бюро економічної безпеки заявило про злочинну схему відшкодування ПДВ та вилучення у компаній відомого львівського бізнесмена понад 25 млн грн готівкою.

"Рішення (про відсторонення керівництва Львівської податкової) прийнято у зв'язку з відшкодуванням сумнівного ПДВ без належної всебічної попередньої перевірки. Розпочато розслідування, за яким при підтвердженні хоча б недбалості буде щонайменше звільнення. Усіх причетних", – повідомив голова парламентського. з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев у телеграм-каналі в середу вранці.

Він підтримав таке рішення Держподаткової служби, наголосивши, що під час війни необхідно жорстко реагувати і на службову недбалість, і на злий намір, нагадавши, що це вже шосте таке рішення з початку року.

"Хотілося б, щоб така сама практика була врешті-решт була поширена і на інші органи влади, зокрема правоохоронні", – додав Гетманцев.

Призначення в. о. голови Головного управління ДПС у Львівській області Андрія Флиса замість відстороненого в. о. Андрія Щербака розкритикував голова Львівської ОВА Максим Козицький. Ще в липні він публічно заявив про підозри в непрозорому відшкодуванні ПДВ в області, проте тоді Гетманцев відкинув ці звинувачення та наголосив на позитивних змінах у роботі Львівської податкової.

"Усе б нічого, але Андрій Флис – колишній начальник відділу контролю за відшкодуванням ПДВ у Львівській області. Саме цей підрозділ безпосередньо відповідає за перевірку, підтвердження достовірності заявлених до відшкодування сум та формування висновків щодо відшкодування ПДВ із бюджету", – зазначив Козицький.

Він додав, що в середу БЕБ також заявило про розкриття схеми відшкодування ПДВ та вилучення у компаній відомого львівського бізнесмена понад 25 млн грн готівкою.

"Встановлено, що службові особи згаданого товариства протягом 2021-2022 років купували різноманітні продукти харчування у кількох приватних підприємств. Надалі товари реалізовували суб’єктам господарювання різних форм власності, а також через мережу продуктових магазинів на території м. Львова, що належить відомому львівському підприємцю. При цьому продаж згаданих товарів не відображався у податковій звітності", – зазначило БЕБ.

"Але ці речі нікого не зупинили. Ні Данила Гетманцева, ні голову ДПС України Тетяну Кірієнко. Бо погодження Андрія Флиса відбулося моментально – за один день. Цікаво було б почути позицію голови Мінфіну Сергія Марченка", – у свою чергу зазначив Козицький.

На це Гетманцев звинуватив його у спробі просунути на посаду голови Львівської податкової нібито друга голови ОВА львівського податківця Ігоря Лазорка, шантажі з відключенням світла у Держподатковій службі та "іншими погрозами".

Джерело: https://t.me/getmantsevdanil/3964

https://t.me/getmantsevdanil/3967

https://t.me/kozytskyy_maksym_official/6090

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА