12:30 13.01.2023

Федоров розраховує на завершення цього року реформи цифровізації будгалузі

2 хв читати
Федоров розраховує на завершення цього року реформи цифровізації будгалузі

Віцепрем'єр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розраховує на завершення цього року реформи цифровізації будівельної галузі.

"Інформаційна система (Єдина державна електронна система у сфері будівництва – ІФ-У) стала єдиною системою, через яку в будівельній сфері почали отримувати послуги. Цього року ми на 100% закінчимо реформу щодо цифровізації цього напряму, незважаючи на опір різних сторін. Є дійсно багато правильних зауважень, які потрібно просто роз'яснювати чи нормативно-правовими актами уряду доопрацьовувати”, – повідомив Федоров під час брифінгу в п'ятницю.

За його словами, наразі в Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва зберігається понад 1,9 млн документів, а зі старту її роботи порталом скористалися 1,3 млн користувачів, які отримали 172 тис. послуг.

Прозора фіксація будь-яких дій у системі дозволить надалі ефективно розслідувати будь-які неправомірні дії у сфері будівництва, переконаний віцепрем'єр. Зокрема, раніше завдяки роботі електронної системи співробітники СБУ запобігли схемі реєстрації незаконного будівництва в Київській області, а також припинили видачу підроблених сертифікатів професійної атестації архітекторів, розповів Федоров.

Як повідомлялося, Верховна Рада 13 грудня 2022 року ухвалила загалом законопроєкт №5655 про реформування сфери містобудування. За нього проголосували 228 депутатів. Петиція з вимогою ветувати законопроєкт набрала понад 25 тис. підписів і очікує на розгляд президентом.

Раніше 1 грудня 2022 року законопроєкт було знято з розгляду парламентом. На його доопрацюванні наполягали Асоціація міст України, мери міст, Національна агенція з запобігання корупції (НАЗК), Міністерство культури та інформполітики, Національна спілка архітекторів України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА