16:36 13.01.2023

Працівники ЗАЕС перемогли у міжнародній премії "Людина року з контролю над озброєннями"

2 хв читати
Працівники ЗАЕС перемогли у міжнародній премії "Людина року з контролю над озброєннями"

Працівники окупованої понад 10 місяців російськими загарбниками Запорізької атомної станції (ЗАЕС) стали переможцями міжнародної премії "Людина року з контролю над озброєннями", яку проводить незалежна неурядова Arms Control Association (ACA) зі штаб-квартирою у Вашингтоні.

"Співробітники Запорізької атомної електростанції НАЕК "Енергоатом" були обрані найкращими у сфері контролю над озброєннями у 2022 році за результатами онлайн-голосування, до якого долучилися понад 3,5 тис. учасників із майже 80 країн", – повідомляється на сайті ACA у п'ятницю.

Асоціація з контролю над озброєннями пояснила, що співробітники ЗАЕС були номіновані за героїчні зусилля щодо підтримки ядерної та радіаційної безпеки на станції в умовах величезних труднощів, спричинених незаконною російською воєнною окупацією найбільшої в Європі атомної електростанції, та її постійних обстрілів.

"Незаконна та безпрецедентна окупація ЗАЕС Росією створила неспроможну ситуацію з ядерною та радіаційною безпекою. Незважаючи на переслідування та загрози з боку російських військ, український персонал продовжував експлуатувати станцію та запобігати ядерній кризі", - зазначила директор з політики нерозповсюдження АСА Келсі Девен.

За її словами, міжнародне співтовариство в боргу перед героїзмом та хоробрістю особового складу ЗАЕС, але ця жахлива ситуація не може продовжуватися, і потрібно докласти максимум зусиль для повернення контролю над ЗАЕС Україні та посилення відповідальності за створення загроз громадянській ядерній інфраструктурі.

Як зазначається, організований АСА конкурс "Людина року з контролю над озброєннями" має висвітлити позитивні ініціативи, спрямовані, зокрема, на просування роззброєння, ядерної безпеки, захисту населення, збереження миру.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін змінив умови оренди держмайна на час воєнного стану: Хто зможе не платити

Кабмін пропонує ВР ратифікувати Угоду про вільну торгівлю з Туреччиною

Кількість вакансій на ринку праці зросла до нового рекорду з початку війни

Голова Держенергонагляду допускає доцільність підвищення тарифів на е/е у 2024 р. з метою відновлення енергооб'єктів

Шмигаль: У квітні Україна вийшла на обсяги експорту, співставні з довоєнними місяцями

Група "Нафтогаз" у 2023 р. отримала 23,1 млрд грн чистого прибутку проти 79,1 млрд грн збитку у 2022 р.

"Укренерго" фіксує зростання споживання е/е через похолодання

Фонд енергоефективності запускає програму "ГрінДІМ" для ОСББ та ЖБК

Енергетики повернули світло майже всім споживачам Сумщини, знеструмленим після ударів РФ по енергооб'єктах у понеділок - Міненерго

"Укрнафта" й АРМА звернулися до АМКУ по дозвіл на концентрацію для управління активами групи "Татнефть"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА